FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altında 1202 direncinin üzerinde 1211 seviyesi test edilebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 1191 desteğinin altında 1183 seviyesi test edilebilir.

Altın analiz

ATIG Menkul Değerler Tarafından Hazırlanan Altın Bülteni:

FOMC toplantısı sonuçlandı ve FED faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. Toplantı sonrası açıklamada piyasaların merakla beklediği faiz artırımına yönelik ise faiz oranlarını gelecek yıl artırmak konusunda sabırlı olunacağına dikkat çekildi. Toplantı sonrası FED Başkanı Yellen açıklamaları yakından takip edildi.

Yellen konuşmasında, bir önceki toplantıya göre ülke ekonomisi hakkında daha pozitif bir görüntü olduğunu, istihdam piyasasında büyümenin güçlü olduğunu, faiz artırımına dair ise ekonomik verilere bağlı olduğunun
altı çizildi. Bazı FOMC üyelerinin çoğunluğu ise faiz artırımını 2015 yılında beklediklerini söylediklerini de ifadelerinde yer verdi. Son dönemde düşen petrol fiyatlarına dikkat çeken Yellen, düşen petrol fiyatlarının kısa vadede enflasyonu aşağı yönlü baskıladığını da belirtti.

Sözlü yönlendirmede ki değişiklik ekonomideki ilerlemeye kaynaklı olduğunu da vurguladı. Para politikasında normalleştirmeye başlamadan önce enflasyonun yükseleceğinden emin olmaları gerektiğini de ifade etti. ABD'de bugün haftalık işsizlik başvuruları ve Philadelphia FED İmalat endeksi takip edilecek önemli veriler arasında. Altında 1202 direncinin üzerinde 1211 seviyesi test edilebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 1191 desteğinin altında 1183 seviyesi test edilebilir.

En Çok Aranan Haberler