FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Teknik olarak baktığımızda, kısa vadede düşüş hareketinde olduğunu gördüğümüz altına bu hareketinde ilk olarak 1,252 -1,244 dolar/ons seviyelerinin destek olmasını bekliyoruz.

Altın analiz

Vakıfbank Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:
ABD dolarındaki yükselişe bağlı olarak, dolarla fiyatlanan ürünlere olan talep azalıyor. Altın ve ham petrol dahil 22 adet kalemi içeren Bloomberg emtia endeksi Ağustos 2002’den bu yana en düşük seviyeye geriledi. Fed kararlarının ardından değer kazanan dolarla birlikte altında hızlanan satıcılı seyrin dün de sürdüğü görülüyor.

Dünkü destek seviyelerini kıran altın daha önce destek olarak söylediğimiz 200 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 1,252 dolar/ons seviyesine kadar geriledi. Bu seviyeden destek bulmayı başararak 1,284 dolar/ons’dan başladığı günü 1,257 dolar/ons seviyesinden tamamladı. Dün ABD’de açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin altında kalırken bekleyen konut satış verileri ise sürpriz bir şekilde geriledi. 1,300 dolar/ons seviyesinin altında işlemlerine devam eden altın kazançla kapattığı üç haftanın ardından, haftayı kayıpla kapatmaya hazırlandığı bugün sabah saatlerinde de 1,261 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Haftanın son işlem gününe gelindiğinde, bugün ABD’de 4. çeyrek büyümesi ile Chicago PMI endeksi verileri takip edilecek. Özellikle beklentisi %3.1 olan büyüme verisi Fed’in stratejilerindeki rolü bakımından önemle
takip edilmeli. Teknik olarak baktığımızda, kısa vadede düşüş hareketinde olduğunu gördüğümüz altına bu hareketinde ilk olarak 1,252 -1,244 dolar/ons seviyelerinin destek olmasını bekliyoruz."

En Çok Aranan Haberler