FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altın fiyatlarının önemli olduğunu düşünüdüğümüz 1,216 dolar/ons seviyesini kalıcı olarak kırması halinde, yükseliş denemelerin devamı gelebilir.

Altın analiz

Vakıfbank Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Ocak ayının son haftasından bu yana hızlı bir düşüş seyri izleyen altın fiyatları, hafta başında Fed başkanı Yellen’ın yaptığı konuşmasında faiz artırımında acele edilmeyeceği yönünde sinyal vermesinden destek bularak dün günü 1,205 dolar/ons seviyesinde artıda sonlandırdı. Yellen’ın konuşmasının yanı sıra bu hafta ABD’de beklentilerin altında kalan ekonomik verilerin de güvenli liman olarak altının yükselişine katkıda bulunduğunu düşünüyoruz. Ayrıca Çin’de ekonominin canlanması için uygulamaya konulan teşviklerin devam ettirileceği haberinin de altın talebini olumlu etkilediğini söyleyebiliriz.

Dün 1,211 dolar/ons seviyesini test eden altın fiyatlarının, bu sabah alıcılı hareket ettiğini ve 1,216 dolar/ons seviyesinde 100 günlük hareketli ortalamasına yakın bir seyir izlediğini görüyoruz. Altın fiyatlarının önemli olduğunu düşünüdüğümüz 1,216 dolar/ons seviyesini kalıcı olarak kırması halinde, yükseliş denemelerin devamı gelebilir. Bu durumda 1,223 ve 1,232 dolar/ons dirençleri hedeflenebilir. Ancak altın fiyatlarının toparlanma
çabalarının diğer bir güven liman olarak görülen ABD 10 tahvil faizinin gelen talep nedeniyle kritik gördüğümüz %2 seviyesinin altına gerilemesi nedeniyle sınırlandığı söylenebilir. Bu durumun da etkisiyle satış baskısının artması ve altın fiyatlarının yönünü tekrar aşağıya çevirmesi halinde ise, 1,200-1,181 dolar/ons destek bandı izlenebilir.

ABD’de açıklanan petrol stok verisinin katkısıyla yükselen ABD ham petrol fiyatları dün günü 50 dolar/varil’in üzerinde kapattı. Gün içindeki alıcılı seyrine rağmen gelen satış baskısıyla test ettiği yüksek seviyelerden bir miktar gerileyen ABD ham petrol fiyatlarının hareketlerinde haftanın son işlem gününde açıklanancak olan ABD 4. çeyrek büyüme verisinin etkili olmasını bekliyoruz. ABD ham petrol fiyatlarında yaşanabilecek geri çekilmelerde 48.53 dolar/varil ve 47.78 dolar/varil destek seviyelerinin izlenmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Fiyatların olası yukarı yönde hareketinde ise, varil başına 51.08 dolar ilk güçlü direnç seviyesi olarak karşımıza çıkıyor.

Altın 1 2 3
Destek 1,200 1,192 1,181
Direnç 1,216 1,223 1,232

En Çok Aranan Haberler