FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altın fiyatlarının güvenli liman alımlarıyla bu haftayı alıcılı kapatması halinde, 1,216-1,232 dolar/ons direnç bandına yönelik hedeflemeler öne çıkabilecektir.

Altın analiz

Vakıfbank Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Geçtiğimiz 4 satıcılı haftadan sonra ilk defa yönünü yukarıya çevirdiği görülen altın fiyatları dün güne 1,205 dolar/ons seviyesinden başladı ve gelen alımlarla 1,220 dolar/ons seviyesine kadar yükseldi. Volatil bir gün yaşayan altın fiyatları günü gelen kar satışlarıyla 1,209 dolar/ons seviyesinden tamamladığı görüldü. Henüz 50 günlük hareketli ortalamasını kırmayı başaramayan altın fiyatlarının dünkü seyrinde ABD’de açıklanan enflasyon verilerinin ve haftalık işsizlik maaşı verilerinin kötü gelmesi etkili oldu. Ancak dünün veri takviminde öne çıkan bir diğer önemli veri olan dayanıklı mal siparişlerinin beklentilerin üzerinde gelmesi altın fiyatları açısından olumsuz bir gelişme oldu. Ayrıca altın fiyatlarının toparlanma çabalarının diğer bir güven liman olarak görülen ABD 10 tahvil faizinin gelen talep nedeniyle son dönemde kritik gördüğümüz %2 seviyesine kadar gerilemesi nedeniyle sınırlandığı söylenebilir.

Altın fiyatlarının güvenli liman alımlarıyla bu haftayı alıcılı kapatması halinde, 1,216-1,232 dolar/ons direnç bandına yönelik hedeflemeler öne çıkabilecektir. Kar realizasyon baskısıyla gelecek geri çekilmelerde
ise, 1,200-1,181 destek bölgesi önemini koruyor. Bugün altın fiyatlarının hareketlerinde ABD’den gelecek büyüme oranı verisinin öncelikle belirleyici rol oynamasını bekliyoruz.

En Çok Aranan Haberler