FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altına alternatif diğer bir güvenli liman enstrümanı olarak görülen ABD 10 yılık hazine tahvil faizinin ise dün %1.98 seviyesinden %2.09 seviyelerine kadar tırmandığını görüyoruz.

Altın analiz

Vakıfbank Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Dün sabah Çin’den gelen faiz indirimi haberlerinden destek bularak 1,223 dolar/ons seviyelerine kadar tırmanan altının günün geri kalanında geri çekilmeler yaşadığına tanık olduk. Öğleden sonra ABD’de açıklanan kişisel tüketim harcamalarına ilişkin verilerin beklentileri karşılaması faiz indirimi için gerekli koşullardan biri olan %2’lik enflasyon hedefine ulaşmaya dair olumlu bir sinyal olarak algılanarak altında satış baskısına neden oldu. Ayrıca dün dolar endeksinde de yukarı yönlü hareketler görülmesi ve endeksin 95 bin seviyesinin üzerinde tutunmaya devam etmesi altın üzerinde baskı yaratıyor.

Altına alternatif diğer bir güvenli liman enstrümanı olarak görülen ABD 10 yılık hazine tahvil faizinin ise dün %1.98 seviyesinden %2.09 seviyelerine kadar tırmandığını görüyoruz. Bugün Asya seansı saatlerinde 1,195 dolar/ons seviyesine kadar çekilen altın yeniden 1,200 dolar/ons’un üzerine çıkarak sabah saatleri itibarıyla 1,209 dolar/ons seviyelerinde seyrediyor. Hareketin yukarı yönde ivme kazanabilmesi için 1,218 dolar/ons direncinin kırılması önemli. Bu seviyenin üzerindeki alımlarda ise 1,230 dolar/ons direnci öne çıkıyor.

En Çok Aranan Haberler