FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altının sabah başlattığı alıcılı seyri için tamam mı devam mı sorusuna cevap olarak 1,212 dolar/ons direncini ilk etapta takip etmeliyiz.

Altın analiz

Vakıfbank Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Dün yedi haftanın en düşük seviyesi olan 1,190 dolar/ons’a gerileyen altının, Fed başkanı Yellen’ın konuşmasının ardından yeniden 1,200 dolar/ons kritik seviyesinin üzerine hareket ettiğini gördük.

Yellen’ın konuşmasında enflasyon ve ücret artışlarındaki zayıf görünümü de gerekçe göstererek faiz artırımına ilişkin aceleci olunmayacağına işaret etmesi ve artırım öncesi sözlü yönlendirmenin değişeceğini, tutanaklardan sabırlı ifadesinin kaldırılacağını söylemesi, altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketi tetikledi.

Yellen’ın konuşmalarından sonra ABD 10 yıllık hazine tahvil faizlerinin ise %2.11 seviyelerinden %1.97 seviyesine kadar gevşediğini gördük. Ayrıca dün ABD’den gelen Richmond Fed aktivite endeksi ile tüketici güven endeksi verilerinin de beklentileri karşılayamaması altının yukarı yönlü hareketine destek verdi. Hafta ortasına geldiğimiz bugün, altın fiyatlarının alıcılı olarak 1,211 dolar/ons seviyelerinde hareket ettiğini görüyoruz.

Sabah saatlerinde Çin’de beklentilerin üzerinde 50.1 olarak aç klanan imalat PMI verisinin 3 ayın sonunda ilk defa yükselmesi altının sabahki yükselişine destek verdi. Bugün ABD’de yeni konut satışı verileri ile haftalık mortgage başvuruları takip edilirken, Yellen’ın Finansal Hizmet Komitesine yapacağı sunum da yakından takip edilmelidir. Altının sabah başlattığı alıcılı seyri için tamam mı devam mı sorusuna cevap olarak 1,212 dolar/ons direncini ilk etapta takip etmeliyiz. Bu seviyenin üzerindeki alımlarda ise 1,223 dolar/ons ve 1,232 dolar/ons dirençleri öne çıkıyor.

En Çok Aranan Haberler