FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Değerlenerek 96 bin seviyesinin üzerinde kalmayı sürdüren dolara karşı duramayan altın, dolara ters korelasyonla gerilemesini sürdürüyor.

Altın analiz

Vakıfbank Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Değerlenerek 96 bin seviyesinin üzerinde kalmayı sürdüren dolara karşı duramayan altın, dolara ters korelasyonla gerilemesini sürdürüyor. Dün akşam saatlerine doğru 1,196 dolar/ons seviyesine kadar gevşeyen değerli metal günü bu seviyeye yatay 1,198 dolar/ons seviyesinden tamamladı. Bugün ABD’de açıklanacak olan tarımdışı istihdam verisi Fed’in faiz artırımının zamanlaması açısından bilgi verici olması nedeniylepiyasalarda volatiliteye neden olacaktır.

Şubat ayında istihdam verisinin Ocak ayındaki artışa göre daha az artması bekleniliyor. Dün açıklanan ADP özel istihdam verisi ise beklentilerin üzerinde geldi. Ayrıca bugün açıklanacak olan işçi ücretlerine ilişkin veri de volatiliteye katkısı bağlamında önemle izlenmeli. Teknik olarak, haftayı ekside kapatmaya hazırlanan altına, açıklanacak verinin olumlu gelmesi durumunda kademeli olarak 1,193 dolar/ons ve 1,188 dolar/ons seviyelerinin destek olmasını bekliyoruz. Aksine verinin olumsuz gelmesi ise altında yukarı yönlü hareketi tetikleyecektir. Bu durumda 1,214 dolar/ons ile 1,232 dolar/ons seviyelerinin ilk olarak gündeme gelmesini bekliyoruz."

En Çok Aranan Haberler