FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

Ons altın güvenli liman olarak görülse de 2013 yılından bu yana yaşadığı duraksız düşüş emtiaya yönelik zamanla duyulan güveni de azaltmış oldu.

Altın fiyatları

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Asya piyasasında başlayan finansal kriz endişeleri global piyasaları etkisi altına alırken, global endekslerde sert düşüşleri de beraberinde getirdi. Böyle bir ortamda yatırımcılar güvenli gördükleri yatırım araçlarına yönelirken, ABD tahvilleri ve Ons altın ilk akla gelen iki yatırım aracı oldu. ABD 10 yıllık tahvil faizi Nisan ayından bu yana en düşük seviyesi %1.92’ye gerilerken, ons altın ise son 6 haftanın en yüksek seviyesi olan 1170 dolara ulaştı.

Ons altın güvenli liman olarak görülse de 2013 yılından bu yana yaşadığı duraksız düşüş emtiaya yönelik zamanla duyulan güveni de azaltmış oldu. Bu nedenle altında yaşanan yükselişler kısa vadeli ve geçici olduğu tahmin ediliyor. Mevcut durumda talep şartlarına baktığımızda da madencilik endeksinde dönüş görülmeye başlamış buna karşı vadeli kontrat primleri son 1 ayın en yüksek seviyesinde bulunmaya devam ediyor.

İki tarafta yaşanan bu zıt durum ons altının da 1140-1150 bandı arasında kararsız hareket etmesine sebep oluyor. Ons altını teknik olarak ele aldığımızda 1170 seviyesinin test edilmesinden sonra RSI günlük periyotta aşırı alım bölgesinden dönüş göstermeye başladı ki, aşağı yöne seyri devam ediyor. 1143 seviyesi majör destek olarak karşımıza çıkıyor.

Mevcut seviyenin üstünde kalıcı hareketler sergilenmesi durumunda tekrardan 1160 seviyelerine doğru hareketlilik görülebilir. Buna karşın 1307 seviyesinden başlayan orta vadeli düşüş trendi 1168 seviyesinden geçiyordu ki ons altında tam bu noktadan dönüş göstererek, nokta atışı yapmış oldu. Bu nedenle direnç seviyesine yakın alım denemeleri sakıncalı olabilir.

Dirençler: 1155/ 1168/ 1181.5
Destekler: 1147/ 1143/ 1133

En Çok Aranan Haberler