FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

Ons Altında spekülatif bir yükseliş yerine talep ile beraber gelen bir ivme gördük. Bu hafta korku endeksi VIX son bir yılın en üst seviyesi 30,0'u gördü.

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Piyasada yaşanan oynaklık nedeniyle yatırımcıların güvenli liman taleplerinin hat safhaya ulaştığı bir haftayı geride bırakıyoruz. Bu hafta Çin'in tatil olması belki de krizin derinleşmesinin önüne geçti.
Ancak haftaya yeni yıl tatilinden dönecek olan Çinlilerin Ons Altında neyi fiyatlayacağı merak konusu.

Ons Altında spekülatif bir yükseliş yerine talep ile beraber gelen bir ivme gördük. Bu hafta korku endeksi VIX son bir yılın en üst seviyesi 30,0'u gördü. Aynı şekilde tahvil piyasasında da negatif faiz yönüne doğru kayma vardı. Avrupa'da bankacılık sektörüne ilişkin endişeler, Avrupa'nın ikinci en büyük bankası olan Commerzbank'ın açıkladığı kar rakamı ile birlikte bir miktar dinmiş bulunmakta.

Haftanın son işlem gününde vadelilerde, borsalarda ve tahvillerde pozitif bir seyir var. Ancak Ons Altına olan talep halen daha devam ediyor.

Haftaya FOMC tutanakları yayınlanacak. Yellen'ın bu hafta içinde kongreye yaptığı sunum sonrası, Fed'in Mart ayı toplantısındaki faiz artırımı olasılığı neredeyse %0.Bu durum Dolarda zayıflığa neden oluyor.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda, hızlı çıkışın bir sonucu olarak fiyatlarda düzeltme görüyoruz. Ons Altın geldiği seviye itibarı ile 1220-1270 bandında bulunuyor. Bu nedenle 1120$ düzeyinde kaldığı süre boyunca da yukarı yönlü çıkış şansını elinde tutuyor olacak.

Yükselen trendi devam eden Ons Altında bu trend 1206 seviyelerinden geçmekte olup, Fibo'38.2 düzeltme seviyesi de 1218 seviyesinde bulunuyor.

Dirençler: 1247/ 1253/ 1270
Destekler:1228/ 1218/ 1209"

En Çok Aranan Haberler