FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

Altın fiyatları yeni yılın rekor seviyelerine tırmanırken, Asya’dan gelen alımlarla 1287 seviyelerine varan hızlı çıkış sergiledi.

Altın fiyatları

İntegral Menkul Değerler Altın Gün İçi Yorumu

Altın fiyatları yeni yılın rekor seviyelerine tırmanırken, Asya’dan gelen alımlarla 1287 seviyelerine varan hızlı çıkış sergiledi. Bu yıl Çin’de gerçekleşen altın talebindeki yüzde 41 düzeyindeki artışla, altın talebi 1000 tonu geçmiş bulunmakta. Çin, geçtiğimiz yıl verilerine göre Dünya’nın en büyük altın talebini elinde bulunduran ülke olmakla birlikte, günden güne Altın ithalatı da güçlenen bir ülke olarak karşımıza çıkmakta.

ABD istihdam piyasasında yaşanan ve özellikle son iki tarım dışı istihdam verisinin beklentileri karşılayamaması, ABD’deki toparlanmaların halen daha yetersiz olduğuna işaret etmektedir. Böylelikle Dolar tarafında görülen güçsüzlükler, Altın fiyatlarını da yukarı yönde olumlu etkilerken, Dolar karşılığında swap faiz ödemesinin oluşması, altının fiziki talebine olan talebi ön plana çıkarmakta. GOFO oranlarına bakıldığında geçtiğimiz günlerde sadece 1 aylık GOFO faizlerinin eksi bölgede olduğunu görürken, şuan için ise 3 aylıklarında eksi bölgede olduğunu ve altın yükselişlerini olumlu yönde etkileyebileceğini düşünmekteyiz.

Teknik olarak incelediğimizde ise; 1280 bölgesinde saatlik periyotta destek bulan Altın fiyatlarında, 4 saatlik periyotta kullandığımız üssel Bollinger’da, üst bandın 1290 seviyesinden geçmekte olup aynı zamanda, gün itibarı ile yükseliş eğiliminin sürdüğünü görmekteyiz. Gün içinde yatırımcıların takip etmeleri gereken direnç seviyeleri; 1288/1292/1298 seviyeleri olurken, destek seviyeleri ise; 1282/1277/1271 seviyeleri olmaktadır. Yeni Fed Başkanı Yellen konuşması gün içinde takip edilecektir.

En Çok Aranan Haberler