FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teknik analiz

Nisan ayı başından itibaren kısa vadeli hareketli ortalamalarının üzerine çıkamayan endeksin aynı zamanda 100 günlük hareketli ortalamasının da altına inmesi de bu görüşümüzü onaylar niteliktedir

Teknik analiz

Dün güne hafif alıcılı başlayan piyasada 58 bin civarından açılış yapan endeks 58.174 seviyesini test etmesinin ardından seans boyunca düşüş eğilimini sürdürdü. İkinci seansa ise yatay bir başlangıç yapan piyasada bir süre 57.500 seviyesinin üzerinde tutunma çabası veren endeks seansın ikinci yarısında
satışların hız kazanması ile en düşük 57.090 puana kadar geriledi.

Kapanışa yakın gelen tepki alımları ile kayıpların bir kısmını geri alan endeks günü %0,69 oranındaki değer kaybı ile 57.453 puandan tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere uzun vadeli incelendiğinde alçalan kanal içinde hareket eden, kısa vadeli incelendiğinde de omuz-baş-omuz formasyonunun etkisinde kaldığı görülen endeks geçen haftaki 58.000-58.800 aralığındaki taban arayışının etkisini kaybetmesi ve 58.800’ün altına inmesinin ardından düşüş hızını artırmıştır. Son iki gündür kapanış olarak gün içi gördüğü en düşük seviyeye oldukça yakın bir seviyede bulunan endeksin aşağı yönlü trendi belirginleşmeye başlamış olup, formasyon gereği boyun çizgisinin 53.300’e geldiği gözönüne alındığında da satış
baskınının devam edeceği söylenebilir.

Nisan ayı başından itibaren kısa vadeli hareketli ortalamalarının üzerine çıkamayan endeksin aynı zamanda 100 günlük hareketli ortalamasının da altına inmesi de bu görüşümüzü onaylar niteliktedir. Ancak diğer taraftan işlem hacmindeki azalış eğiliminin sürmesi bu eğilimin kademeli bir şekilde devamına zemin hazırlayabilir. Nitekim kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde endeks ile uyumsuzluğun hala devam ettiği söylenebilir.

Keza CCI trend olarak endeksin aksine yükseliş yönünde bir seyir izlemekte olup, aşırı satım bölgesinde bulunan William’s R dip seviyelerini test etmesinin ardından yataya dönmüş durumdadır. Endeksin kısa vadeli yön tayini açısından takip ettiğimiz Momentum’un 100 referans çizgisinin altında bulunmakla birlikte yaklaşık 1,5 aydır yatay bir kanal içinde hareket etmesi endeksin çok kısa vadede bir destek bulabilmesine yardımcı olabilir. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix piyasadaki bu hareketliliğe fazla tepki vermeden zayıf eğimli düşüşlerine devam etmektedir.

İçinde bulunduğumuz ortamda yeni pozisyon açılması için önce 58 bin seviyesinin üzerine güçlü bir atak yapılmasının sonra da kısa vadeli hareketli ortalamaların üzerinde kapanış yapılmasının beklenmesinin uygun olacağını düşünüyoruz. Mevcut pozisyonlar içi ise stop loss konulmasını ve/veya VOB’da korunma amaçlı işlemler yapılmasını tavsiye ederiz.

Endeks için 57.400-56.500-56.000-55.300 destek, 58.000-58.800-59.500-60.000 seviyeleri de direnç konumundadır. Dolar bazında ise grafikte de görülebileceği üzere kısa vadeli alçalan bir kanal formasyonunun tam alt sınırında bulunan endeksin dün 3,16 cent seviyesinden kapanış yaptığı görülmektedir. Endeks için 3.18-3.22-3.27 cent direnç 3.14-3.12-3.08 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

En Çok Aranan Haberler