FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VİOP analiz

Piyasalar Çarşamba günkü FED toplantısı ve sonrasında Perşembe günü faiz kararını açıklayacak olan TCMB Para Politikası Kurulu’nun karaına odaklanmış durumda.

VİOP analiz

Şeker Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Analizi:

Haftaya 134.000 seviyeleri üzerinden yükselişle başlayanendeks kontratı gün içinde 134.225 seviyelerine yükselse debu seviyelerde tutunamadı. Avrupa borsalarındaki düşüş ve döviz kurlarındaki yükseliş satışların gelmesinde etkili oldu. Gelen satışlarla 133.000 seviyelerine geri çekilen kontrat günü %0,32 düşüşle 133,175 seviyesinden tamamladı.

Bugün veri tarafında içeride Temmuz reel kesim güven endeksi ve KKO dışarda ise Almanya Temmuz ayı IFO Endeksi ve ABD Temmuz ayı CB Tüketici Güveni verileritakip edilecek. Piyasalar Çarşamba günkü FED toplantısı ve sonrasında Perşembe günü faiz kararını açıklayacak olan TCMB Para Politikası Kurulu’nun karaına odaklanmış durumda. Özellikle her ne kadar faizlerde bir değişiklik beklenmese de FED’in bilanço küçültülmesi ile ilgili yapacağı açıklamalar önemli olacak. MB Para Politikası Kurulu’nun ise faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor.Endeks kontratının güne yurt dışına paralel yatay yönlü bir seyirle başlamasını beklemekteyiz.


En Çok Aranan Haberler