FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Endeksin yönünü tekrar pozitife çevirmesiiçin bu aralığı yükselen hacimle tekrar yukarı yöndekırması gerekiyor.

VOB analiz

Şeker Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Analizi:

Güne negatif başlangıç yapan endeks kontratı, günü %0,22’lik düşüşle 103.075 (uzlaşma) seviyesinden kapattı.Dün açıklanan TÜFE enflasyon verisinin beklentilerinoldukça üzerinde gelmesi ile endeks gün içinde 102.075
seviyesine kadar gerilemesine karşın gelen tepki alımlarıyla kayıplarını geri alarak günü hafif düşüşle kapattı.

Avrupa borsaları ise beklentilerden iyi gelen PMIverileri ve Çin’in parasal teşvik uygulayacağı beklentisi ilehızlı bir toparlanma göstererek günü güçlü yükselişlerle kapattı.

Yurtiçinde döviz kurları ve faizler yükseliş eğilimini devam ettirirken, döviz sepeti Ocak 2014’de TCMB’nin olağanüstü toplantı kararı öncesinde gördüğü en yüksekseviyeyi test etti. BIST yurtdışı borsalara göre negatif ayrışmasına karşın, yükselen döviz kurları ve faizlere göre daha pozitif bir fiyatlama gerçekleştirdi. Bugün ABD’de açıklanacak ISM hizmet endeksi takip önemli en önemli veri olacak. Önem derecesi düşük olmasına karşın
beklentiden kötü gelecek verinin yurtiçine pozitif , güçlü verinin ise negatif yansıması beklenmektedir.

Fed üyelerinden Evans Fed’in faiz artışını 2016 yılınaertelemesi gerektiğini söyledi. Evans FOMC’de oykullanma hakkına sahip bir üye olduğu için açıklaması piyasalar tarafından pozitif fiyatlanabilir.

Endeks orta vadede 101.400 üzerinde kaldıkça düzeltmesonrasında yükseliş trendine devam etmesibeklenmektedir. Endeks bu seviye üzerinde kaldıkça orta vadede ilk önce 106.000 bu seviyenin geçilmesiyle de 108.000 seviyelerine doğru yükseliş gerçekleştirme potansiyelini devam ettirecektir. Kısa vadede 104.400- 104.500 aralığının güçlü direnç olarak çalışması beklenmektedir.

Endeksin yönünü tekrar pozitife çevirmesiiçin bu aralığı yükselen hacimle tekrar yukarı yöndekırması gerekiyor. Aşırı alım bölgesinden Sat veren kısa vadeli teknik göstergeler gün içinde tepki yükselişlerioluşsa da endekste aşağı yönlü düzeltmenin devam edebileceğine işaret ediyor. Endeksin güne hafif pozitifbaşlangıç yapmasını beklemekteyiz.

Destekler : 103.000 102.400 101.800
Dirençler : 103.800 104.400 105.200

En Çok Aranan Haberler