FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Kısa vadede bu seviyeye kadar olan yükselişler tepki yükselişiniteliğinde olacaktır. Endeks 101.000 seviyesi üzerinde tutundukça tekrardan yükseliş trendi oluşturmapotansiyelini koruyacaktır.

VOB analiz

Şeker Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Analizi:

Güne pozitif başlangıç yapan endeks kontratı gün içinde 101.625 seviyesine kadar gerilemesine karşın günü % 1,22’lik yükselişle 103.700 (uzlaşma) seviyesinden kapattı.

Yurtiçi faizlerdeki sınırlı gevşeme sonrası endeks bankahisselerine gelen güçlü tepki yükselişi ile beş günlük düşüşün arkasından günü yükselişle kapatmayı başardı.Yunanistan ile kreditörlerin anlaşmaya yakın olduğuna dair spekülasyon seans sonuna doğru gelen hızlı yükselişte etkili olan ana faktör oldu. Bugün yurtdışında ABD’de açıklanacak haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve bekleyen (ikinci el) konut satışları verisi takip edilecek.

Yunanistan’ın kreditörlerle anlaştığına ilişkin haberakışının piyasalarda güçlü pozitif etki oluşturması beklenir.Aksine anlaşma sağlanamadığına ilişkin haber akışı Yunanistan’ın temerrüt riskini artıracağı için piyasalarda sert satışlara neden olabilir. Yurtiçinde faiz ve döviz kurlarındaki eğilim BIST’te kısa vadeli yön belirlemede etkili olmaya devam edecek. Yurtiçi tahvil faizlerinde ABD faizlerindeki gevşeme eğilimine paralel düşüş eğilimin oluşması durumunda BIST’te banka hisseleri öncülüğünde tepki yükselişi ivme kazanabilir. Yine petrol fiyatlarındaki sınırlı geri çekilme yurtiçi piyasalarda toparlanmaya pozitif katkı sağlayabilir.

Endeks gün içinde düşüşünü devam ettirirken 200 günlük ortalamasının geçtiği 101.600 seviyelerinden destek bularak hızlı bir tepki yükselişi gerçekleştirdi. Kısa vadedeendeksin yükselişini devam ettirmesi için 104.500 seviyesini tekrar yukarı yönde kırması gerekiyor.

Kısa vadede bu seviyeye kadar olan yükselişler tepki yükselişiniteliğinde olacaktır. Endeks 101.000 seviyesi üzerinde tutundukça tekrardan yükseliş trendi oluşturmapotansiyelini koruyacaktır. Endeks 104.500’ü geçebilirse
yükselişi 106.000 seviyelerine kadar devam ettirmesi beklenir.

Düşüşlerde ise endeksin 101.400-101.600arasında güçlü destek bulması beklenir. Kısa vadeli teknikgöstergelerin aşırı satım bölgesinden dönme eğiliminde olması tepki yükselişinin devam edebileceğine işaret ediyor. Ancak orta vadeli teknik göstergelerin Sat konumunda olması tepki yükselişi sonrası tekrardan satış baskısı oluşabileceğini gösteriyor. Endeksin güne yatay başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

En Çok Aranan Haberler