FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Yine de Yellen ve TCMB oldukça kritik. 98,500 ve 99,000 ilk direnç seviyeleri.. Geçen hafta aşılamadığından 99,000’in kırılması 100,000 direncine biraz daha yaklaşmamızı sağlayabilir.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bülteni:

Geride bıraktığımız haftaya damgasını vuran gelişme Portekiz’di ancak ülke başbakanı ve merkez bankasından gelen güvence veren açıklamalar stresi bir ölçüde, en azından şimdilik yatıştırmış görünüyor.. Değer kaybeden yenin desteği ve Portekiz konusunun görece sakinleşmiş olmasının etkisiyle 5 günün ardından Asya-Pasifik endeksinin primli seyretmesi ve primli ABD vadelileri küresel piyasaların yeni haftaya olumlu bir başlangıç yaptığını gösterirken Avrupa için de açılış beklentileri yükselişle başlanılması yönünde…

DolarTL’nin de Cuma günü piyasa kapanışı seviyelerinden çok da farklı seviyelerde olmamasının içeride bu havaya katılmanın önünde şuan için bir engel olmadığına işaret ettiği ortamda Ağustos vadeli
endeks30 kontratın da yeni haftanın ilk işlem gününe yukarı yönlü bir başlangıç yapmasının bekliyoruz ki zaten teknik olarak olumlu bir tablo da zaten Cuma günkü hareketlerle beraber yeni haftaya taşınma eğilimindeydi..

Teknik olarak Ağustos vadeli endeks30 kontratın görünümüne geçmeden gündemde ne var diye baktığımızda bugün Euro bölgesi ve yurtiçinde Hazine’nin 2 ihalesi en önemli gündem maddeleri. Ancak haftanın genelinde ise yarın FED Başkanı Yellen’ın yapacağı konuşma ve Perşembe günkü TCMB PPK toplantısı en önemli gelişmeler.. Ağustos vadeli endeks30 kontrat, Cuma günü 97,600 seviyesinden güne başladıktan sonra 98,700 puana dek yükselmiş ve günü de 98,400 puandan tamamlamıştı. Günlük periyotlu grafiklere bakıldığında 5 ve 20 günlük hareketli ortalamaların 97,500’de kesiştiğini, 5 günlük ortalamalanın 20 günlük ortalamayı yukarı yönlü kesmesi ile beraber kısa vadeli yükseliş hareketinin devamı yönünde bir tablo oluştuğunu görmekteyiz.

Yine de Yellen ve TCMB oldukça kritik. 98,500 ve 99,000 ilk direnç seviyeleri.. Geçen hafta aşılamadığından 99,000’in kırılması 100,000 direncine biraz daha yaklaşmamızı sağlayabilir. Hareketli ortalamaların dikkat çektiği 97,500 önemini artırmış görünmekle beraber kontrat için ana destek seviyesini 96,500’de tutmaya devam ediyoruz.

En Çok Aranan Haberler