FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Teknik olarak da 101,400 ve 100,000 desteklerine dün de dikkat çekmiştik, destekleri bu seviyelerde korumaya devam ediyoruz.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bülteni:

Dün 102,300 puan seviyesinden güne başlayan Ağustos vadeli endeks30 kontratta 103,100 seviyesine dek bir yükseliş denemesi sonrası ikinci seansta özellikle de ABD borsalarının ekside açılışının stresi artırması ile yurtiçinde de pozitif ayrışma çabalarının yetersiz kalması ile 101,530 puana dek bir geri çekilme yaşandı..Ağustos vadeli endeks30 kontratta kapanış da günün en düşük seviyelerine yakın 101,570 puandan gerçekleşirken açık pozisyon sayısının da 204,776 adetten 202,564 adede geri çekildiğini görmekteyiz ki son günlerde açık pozisyon sayısı artma eğilimi içindeydi..

Bu geri çekilmede elbette Ukrayna ve Gazze ile yükselen jepolitik riskler etkiliydi ki, ABD’de satıcılı açılışın diğer borsalarda da kırmızıların hakimiyetini artırması da bizdeki düşüşün nedeniydi ve ABD’de düşüşlerde de Ukrayna gerginliğinin bir miktar daha baskın olduğunu düşünüyoruz..

Dün Obama’nın Putin’e diplomatik çözüm çağrısında bulunması ve gece de ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin Gazze için diplomatik girişimlerde bulunmak için Kahire’ye vardığının bildirilmesi ile bu sabah küresel piyasalarda düne göre daha olumlu bir hava hakim, bu şekilde yurtiçinde de güne artıda bir başlangıç bekliyoruz..

Gün içinde ise ABD’de TÜFE verisi ve sonrasında Microsoft ve Apple’ın finansalları küresel piyasa takviminde ilk dikkat çekenler.. Bunun dışında ise Endonezya’da başkanlık seçimlerinin sonuçlarının
açıklanması bekleniyor, geçen haftalarda resmi olmayan sonuçlara göre Widodo’nun kazandığının açıklanması olumlu karşılanmıştı, resmi sonuçlarla EM’lerde pozitif bir hava olursa biz de bundan yararlanabiliriz..

Teknik olarak da 101,400 ve 100,000 desteklerine dün de dikkat çekmiştik, destekleri bu seviyelerde korumaya devam ediyoruz.. Yükseliş denemelerinde de 102,500 en önemli direnç, üzerinde tutunulması ile algı bir miktar daha iyileşebilir ve bu durumda da 103,800-104,000 direnç bölgesini izlememiz gerekebilir..

En Çok Aranan Haberler