FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

2,20’nin altında bir Dolar TL ile başlıyoruz ve ABD de 2 günlük satış sonrası dün artıda kapandı, bu ortamda kontrat da güne alıcılı başlayabilir

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bülteni:

Önceki gün yaşanan sert satışların ardından dün dalga boyunu küçülttüğünü gördüğümüz Ekim vadeli endeks30 kontratta büyüme sonrası 97,450 puana dek bir geri çekilme, 2,21’i aşan bir DolarTL ile beraber gelirken gün içinde 99,220-97,450 bandında bir hareketin ardından 98,550 puandan kapanış gerçekleşti.

Açık pozisyon sayısında ise geri çekilme hareketi ikinci gününde de ancak bu kez boyutunu artırarak devam etmiş görünmekte, önceki gün 199.136 adetten 198.263 adede düşen açık pozisyon sayısı dün itibariyle ise 193.166 adede kadar gerilemiş durumda..

101.400 ve 100 bin destekleri önemli iken dün bunların arka arkaya aşağı yönlü kırılması algının yanında teknik görünümü de bozdu diyebiliriz ancak haftanın en hareketli gündemleri bugün büyüme verisi ile başlayacağından bugün ve yarınki hareketlerin, başta kur tarafı olmak üzere oldukça kritik olduğunu düşünüyoruz..

Günlük bazlı grafiklerde 20 günlük üssel hareketli ortalama 99,200 puandan geçiyor ki dün bu seviye aşılamamıştı, 98,500 üzerinde kapanış ise düşüşün ivme kaybettiğine dair bir sinyal veriyor olabilir, yine de bugünkü kritik gelişmeleri izlemek lazım.. Dün üzerinde kalınamayan 99,000 seviyesinin aşılarak destek yapılıp yapılmadığı hususu yükseliş denemelerinde ilk izleyeceğimiz şey olacak, üzerinde ise dün de belirttiğimiz gibi 100 bin direnci önemli kalıyor..

2,20’nin altında bir DolarTL ile başlıyoruz ve ABD de 2 günlük satış sonrası dün artıda kapandı, bu ortamda kontrat da güne alıcılı başlayabilir. Ancak 09.00 itibariyle Fitch toplantısı başlıyor, gelen açıklamalar piyasa üzerinde (her ne kadar kuruluş önceden de açıklamalar yapmış olsa da) etkili olacaktır, sert tonlama ve uyarılar strese neden olabilir, ardından ise Başçı ve cari açığı bekleyeceğiz, beklenenden düşük gelen bir cari açık rakamı hem BIST hem de TL için destekleyici olabilir ancak kalıcılığı diğer 2 kritik gündeme bağlı olacaktır

En Çok Aranan Haberler