FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Açık pozisyon sayısında ise önceki günkü kapanış itibariyle 220,661 adet seviyesinden dün kapanışı itibariyle 226,546 adede yükseliş söz konusu.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bülteni:

Dün güne 91,800 puan seviyesinden başlayan Ekim vadeli endeks30 kontratta 92,350 seviyesine dek yükseliş sonrası özellikle günün ikinci yarısında hızlanan satışlarla 90,300 puana dek geri çekildi ve
kapanış da 90,380 puan seviyesinden gerçekleşti.

Açık pozisyon sayısında ise önceki günkü kapanış itibariyle 220,661 adet seviyesinden dün kapanışı itibariyle 226,546 adede yükseliş söz konusu.

Dün kontratın 5 günlük hareketli ortalamasında tutunma eğiliminini kalıcığından bahsetmek için erken olduğunu söylemiştik ki dünkü hareket de bu görüşümüzü doğrular şekildeydi. ABD 10 yıllıklarının yanında bizde de 2 ve 10 yıllıklarda bir düşüş hareketi gördük ancak bu kez hareket borsalara alım olarak yansımadı ki bu durumda da riskten kaçış modunun güç kazanmaya başladığını düşünüyoruz.Bugün 2 kritik gündem var biri yurtiçinde tezkere biri de ECB toplantısı. Draghi’nin basın toplantısı EURUSD üzerinde hareketlilik yaratabilir. Varlık alım programına dair detay verilmemesi veya beklentilerden daha mütevazı boyutta bir program açıklanması halinde EM’lerde bir moral bozukluğu olabilir ve Euro’da ise yukarı yönlü bir reaksiyon görebiliriz.

TSİ 15.30 itibariyle (jeopolitik risklerde ani yükseliş olmadığı varsayımıyla) global piyasalarda hareketliliğin artması söz konusu olabilir. Kontratın teknik görünümünde ise 5 günlük hareketli ortalamanın destek yapılmasını önemli buluyoruz ki bu da 91,500 seviyesine işaret ediyor ancak öncesinde 91,000 bir ara direnç görevi görebilir, geri çekilmelerde ise 90 bin seviyesi çok önemli. Kırılması halinde 89,200 ilk destek ancak algının daha da bozulmasını bekleyebiliriz, bu durumda da bu destek satışları karşılamada yetersiz kalabilir.

En Çok Aranan Haberler