FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Piyasa tarafında ise, bu adımın fonlama maliyetinin düşmesi ile bankacılık sektörü üzerinden BIST100 ve 30 endeksi olumlu etkilemesini bekleyebiliriz.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bülteni:

Dün güne yükselişle başlayan yurtiçi piyasalarda yurtdışında ECB’nin stres testlerine dair spekülasyonlar ile kazançların eritilmesi ile biz de küçük çaplı realizasyonlar izledik. Güne 95,325 puan düzeyinden başlayan Ekim vadeli endeks30 kontratta gün içi en düşük 94,925 puan seviyesi test edilirken kapanış ise 95,525 puan düzeyinden gerçekleşti.

3 gündür geri çekilen açık pozisyon sayısı önceli gün 2,788 adetlik bir artış kaydetmişti, bu artışın dün de sürdüğünü görüyoruz. 236,744 adet seviyesindeki açık pozisyon sayısı dün kapanış itibariyle 3,704 adetlik artış ile 240,448 adede yükselmiş durumda..ECB’nin İtalyan tahvilleri alması, şirket tahvili almayı değerlendirebileceği haberleri ardından 11 bankanın ECB’nin stres testini geçemediği dünün spekülasyon konusuydu, ABD’de TÜFE rakamı ile de ABD borsaları ekside kapandı. Hem bunun etkisi hem de manşette iyi gelen ama alt kalemleri çok da parlak olmayan Çin öncü imalat PMI verisi ile Asya da hafif satıcılı seyrediyor..

Hızlı yükselişler sonrası olası kar realizasyonlarının normal karşılanmasını düşünüyoruz ve kontratın güne hafif satıcılı başlayabileceğini bekliyoruz.. Bugün TCMB kararı önemli, bunun yanında da yurtdışında yoğun bir veri akışı var, bir yandan da yeniden yükselişe geçerek doların değer kazancına işaret eden 85,80 seviyelerindeki dolar endeksini izlemeye devam etmemiz gerekiyor..

Teknik olarak dün gördüğümüz küçük çaplı realizasyonların 95,000 seviyesinden karşılanması olumlu bir tabloya işaret ediyor ve bugün de olası geri çekilmelerde 95,000 ilk izlenecek seviye haline gelmiş durumda. 95,000 altında ise 94,400 ve 94,000 seviyelerini izlemek gerekir ki bu seviyelerin altında kontratta yeniden 90,500-92,500
bölgesine bir sıkışma ihtimali yeniden yükselebilecektir görüşündeyiz.

95,000 seviyesi üzerinde kalındıkça ise kısa vadeli yükselen kanal denemesinin sürmesini bekliyoruz ki bu durumda da direnç seviyeleri 96,400/97,500 olurken bu seviyelerin aşılması ile ise 99,300-99,500 bölgesine hızlı bir yükseliş görmek söz konusu olabilecektir.Kısaca TCMB’ye de bakalım TCMB’den piyasanın geneli herhangi bir
aksiyon, ne politika faizi ne de faiz koridoru tarafında beklemiyor.

Bizim görüşümüz ise faiz koridorunun üst bandında ve politika faizinde değişim yapılmazken faiz koridorunun alt bandında 25-50 bps’lik bir indirimin sürpriz olmayacağı yönünde.. Merkez’in bu şekilde bir adım atması halinde ise TL’de bir satış hareketi görebileceğimizi ancak bunun sınırlı bir yukarı yönlü etki yaratmasını bekliyoruz.

Piyasa tarafında ise, bu adımın fonlama maliyetinin düşmesi ile bankacılık sektörü üzerinden BIST100 ve 30 endeksi olumlu etkilemesini bekleyebiliriz.

En Çok Aranan Haberler