FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

2014 yılı sonunda portföydeki borsa yatırım fonu miktarı 3,8 trilyon yene, Japon devlet tahvili miktarı 180 milyar yene ulaşacak

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bülteni:
Japonya Merkez Bankası'ndan gelen sürpriz genişleme adımı ve Japonya Emeklilik Fonu varlık ödeneklerini açıklayacağı beklentisiyle Nikkei endeksindeki yükseliş yüzde 5'in üzerine çıktı. Japonya Merkez Bankası, Nisan 2013'de başlattığı parasal genişleme programını ilk kez artırdı. Piyasaların beklemediği bir anda alınan bu karar ile BOJ, parasal tabanda büyüme miktarın 60-70 trilyon yenden 80 trilyon yene çıkardı.

BOJ'un aldığı bu karar ile portföydeki Japon devlet tahvili miktarını 30 trilyon yen civarında artıracak ve tahvillerin ortalama vadesi 7-10 yıla çıkarılacak.

BOJ ayrıca borsa yatırım fonu ve Japon gayrimenkul yatırım ortaklığı alım miktarlarını da artırdı. Buna göre aylık borsa yatırım fonu alım miktarı 1 trilyon yenden 3 trilyon yene, Japon gayrimenkul yatırım ortaklığı alım miktarı 30 milyar yenden 90 milyar yene yükselecek.

2014 yılı sonunda portföydeki borsa yatırım fonu miktarı 3,8 trilyon yene, Japon devlet tahvili miktarı 180 milyar yene ulaşacak. Portföydeki Japon devlet tahvili miktarı 200 trilyon yene ve parasal taban 275 trilyon yen seviyesine yükselecek.

Bu olumlu haberlerle birlikte vadenin son günü olması zaten artmasını beklediğimiz oynaklığın daha da şiddetli olmasına imkan verecektir. Ekim vadede 97,000’in stop-loss olarak kullanılmasını 98,300 – 600 bandından ise baskının artmasını beklemekteyiz.

En Çok Aranan Haberler