FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Teknik olarak ise dün belirttiğimiz 103 bin seviyesi üzerinde kapanışın ardından burada tutunma eğilimi sürerse 104,200 direncini izlemeye başlayacağız.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bülteni:

Dün güne 101,400 seviyesinden yataya yakın hafif alıcılı başlayan Aralık vadeli endeks 30 kontratta, günün 2.yarısında TCMB’nin faizlerde bir değişikliğe gitmemesi ile kur ve faizde görülen gevşeme ile kontrat 103,125 puana dek yükseldi ve kapanış da 103,100 seviyesinden gerçekleşti.

Açık pozisyon tarafında 221,607 adetten 227,486 adede bir yükseliş söz konusu.

Dün yurtdışında Avrupa’da öncü PMI’ların zayıflığı ve ABD ekonomisinde TÜFE başta olmak üzere beklenenden iyi gelen verilerle beraber EURUSD’de yüksek bir hareketlilik gördük ancak dikkat çekici
bir 1,2550 üzerinde tutunma eğilimi görüyoruz.

Paritede bu eğilimin bugün de sürüp sürmeyeceği Draghi’nin konuşmasına ve ECB’nin varlık alımını başlatmasına bağlı olacak gibi görünüyor. VDMK alımı bugün başlayabilir haberlerine karşın paritede kayda değer bir reaksiyon hala yok. Bu konuyu önemli buluyoruz çünkü yükseliş eğiliminin devamı halinde TCMB sonrası hızla gevşeyen DolarTL’de de aşağı yönlü yansımaları olabilecektir.

Bugün gündem ise S&P’nin kredi notumuzu değerlendirmesi. Not ve görünüme dair herhangi bir değişiklik beklemiyoruz. Bizi yatırım yapılabilir kategoride değerlendirmediği için piyasa nezdinde Moody’s ve Fitch kadar önemli olmasa da bizim beklentimizden farklı olarak görünümde yukarı yönlü bir revizyon gelmesi halinde ise olumlu bir etki yaratması beklenebilir.

2,22’nin hafif üzerinde bir DolarTL, rekordan kapanan ABD borsaları ve alıcılı ABD vadelileriyle bu sabah kontratın haftanın son işlem gününe hafif primli başlayabileceğini düşünüyoruz.

Teknik olarak ise dün belirttiğimiz 103 bin seviyesi üzerinde kapanışın ardından burada tutunma eğilimi sürerse 104,200 direncini izlemeye başlayacağız. 101,500-102,000 bölgesi destek olması bakımından da geri çekilmelerde ilk izleyeceğimiz seviyeler. ECB’den gelecek adımlarla EURUSD’de 1,25 altına bir gevşeme halinde ise kurun tepkisine bağlı olarak kar satışı görebiliriz. Bunun dışında ise S&P’nin kararı akşam kapanış sonrası beklendiği için ve de gündem
sakin olduğundan dolar endeksi ve kur ile faizdeki hareketleri izlediğimiz bir gün ile haftayı kapatmayı bekliyoruz.

En Çok Aranan Haberler