FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Bugün ABD piyasaları tatilden dönüyor olacak ancak Avrupa borsaları devam eden tatil ile yine kapalı olacak.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bülteni:

Dün güne 105,350 puan düzeyinden başlayan Aralık vadeli endeks30 kontratta gün içi hareket bandı BIST’te olduğu gibi oldukça sınırlıydı 105,475 – 105,150.. Kapanış ise 105,325 puandan gerçekleşti.

Açık pozisyon sayısında geri çekilme normal olarak 201,383 adetten 199,483 adede doğru devam ediyor..Yaşanan Noel rehaveti ile oldukça düşük hacim ve neredeyse 300 puan gibi dar bir bantta hareketin ardından bu sabah da kontratta yataya yakın hafif primli bir açılış görebiliriz.

Asya tarafında yükselmeye başlayan (hem Çin’den hem de Japonya’dan) teşvik söylentileri ile küresel piyasaların tatilden dönen kısmında bir iyimserlik söz konusu.. Çin’de Merkez Bankası’nın bazı mevduatlar için zorunlu karşılıkları geçici süre kaldırma planı sonra ek adımlar atabileceği düşünülürken, Japonya’da ise sanayi üretimi, perakende satışlar ve giderek hedeften uzaklaşan enflasyon rakamları ile BOJ’dan beklentiler yükselmeye devam ediyor, yen de dolar karşısında değer kaybında.. Bugün ABD piyasaları tatilden dönüyor olacak ancak Avrupa borsaları devam eden tatil ile yine kapalı olacak. Bu nedenle de yurt içi piyasalarda da öğleden sonra ABD açılışını görene dek dün olduğu üzere sakin bir seyir izlemenin söz konusu olabileceğini düşünüyoruz.

Teknik beklentilerimizi de korumaya devam ediyoruz 105,000 seviyesi üzeri kapanışları olumlu karşılarken üzerinde ise 105,500-105,700 bölgesi ile 106,400 dirençleri izlenecek ilk direnç seviye ve bölgeleri olarak kalmaya devam ediyor. Geri çekilmelerde ise destek seviyesinin ilk olarak 104,200 olmasını bekliyoruz.

En Çok Aranan Haberler