FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BİST Erdoğan'ın bir lafıyla 78 bine tırmandı!

Fitch'ten sonra Başbakan'ın açıklamaları piyasaları rahatlattı; borsa günü yükselişle kapattı, faiz düştü.

BİST Erdoğan'ın bir lafıyla 78 bine tırmandı!

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bugünkü açıklamalarının tonunun son siyasi gerginliklere ilişkin yumuşamaya işaret etmesi ve ABD istihdam verilerinin Fed'in tahvil alımlarına kısa sürede ara vermeyeceği beklentisini doğurmasıyla BIST 100 endeksi günü yüzde 3.21 yükselişle 78.332 seviyesinden tamamladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Swissotel'de 'Avrupa Birliği Bakanlığı Küresel Sorunlar Karşısında Türkiye ve Avrupa Birliği İçin Ortak Gelecek' konulu konferansa katıldı. Avrupa Birliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, sözü Taksim Gezi Parkı'na getirdi ve AVM yapılmayacağını söyledi. Çevrecilere seslenerek "Gelin birlikte mücadele edelim" dedi ve dün olduğu gibi bugün de faiz lobisine yüklendi.

Yüzde 0,08 düşüşle 75.854 puandan açılan borsa, gün boyu yatay bir seyir izledi. İlk seans sonunda düne göre artıya geçen BİST 100 yüzde 1,42 artışla 76 bin 975 seviyesinden ilk seansı kapadı. Başbakan'ın konuşmalarını ardından BİST yüzde 2.75 oranında yükselerek 78 bin puanın üzerine çıktı.

Yükselişte reyting şirketi Fitch'ten gelen ve yaşanan gerginliğin henüz Türkiye'nin notuna baskıda bulunmadığını belirten açıklama da etkili oldu. Başbakan Erdoğan'ın konuşma yaptığı dakikalarda gösterge tahvil faizi günün en düşük seviyesi olan 6,20'ye çekildi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler