FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa yine terse döndü

Güne tepki alımlarıyla başlayan BIST, günü yaklaşık yüzde 2 düşüşle tamamladı.

Borsa yine terse döndü

Güne sınırlı da olsa alıcılı başlayan Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi gördüğü en yüksek 73.643,11 puan seviyesinden, banka hisselerinde yoğunlaşan satışlarla düşüşe geçerek en düşük 71.402,71 puanı gördü.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 1,96 oranında değer kaybederken bankacılık endeksi yüzde 3,21 oranında düşüş kaydetti.

Tahvil-bono piyasasında faizlerin yükseliş eğilimi ve döviz kurlarındaki oynaklığın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 2 milyar 250 milyon dolar tutarındaki döviz satım ihalelerine rağmen devam etmesinin, banka hisselerinde satış baskılarını artırdığını belirten analistler, endeksin 72.500 puanın altında kaldığı sürece kademeli olarak satış baskılarının devam edebileceğini ve 71.000 puan seviyesinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.

Bugün ve yarın veri takviminin zayıf olduğunu vurgulayan analistler, çarşamba günü açıklanacak ABD Merkez Bankası toplantı tutanakları ve Başkan Ben Bernanke'nin yapacağı açıklamalara odaklanacak piyasalarda, dalgalı seyrin devam edebileceğini tahmin ediyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler