FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsada yükseliş sürecek mi?Risk devam ediyor

Borsa İstanbul, dün gerçekleştirdiği yükselişi bu sabah da devam ettirerek güne başladı.

Borsada yükseliş sürecek mi?Risk devam ediyor

Selçuk Altun - Mynet Borsa İstanbul (BİST), 283 puan artışla 68.828 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,41 oranında değer kazandı.

Dolar ise 2.02 TL seviyelerinden işlem görüyor.

Suriye’ye yönelik askeri müdahale konusunda kaygıların ötelenmesi ve Çin’de açıklanan PMI verilerinin beklentilerden iyi gelmesi sonrası yurt dışına paralel haftaya alıcılı bir seyirle başlayan BİST, dün gösterge faiz ve dolar/TL kurundaki gerileme desteği ile önemli bir yükseliş gerçekleştirdi.

Gelen alımlarla 68.500 seviyeleri üzerine yerleşen endeks, günü yüzde 3.24 yükselişle tamamladı.

İçeride bugün saat 10:00’da açıklanacak Ağustos ayı enflasyon verileri (beklenti yüzde 0.07 düşüş olacağı yönünde), dışarıda ABD PMI imalat endeks verileri ve Suriye’ye yönelik gelişmeleri takip edecek olan piyasaların, yurt dışındaki alıcılı görünümün paralelinde yükselişini bugün de sürdürme çabası içinde olacağı öngörülüyor.

Teknik olarak bakıldığında, bugün BIST’in 69 bin seviyesini aşmaya çalışacağı belirtiliyor.

Analistlere göre; işlem hacminin desteğine bağlı olarak 69 bin aşılması BIST’i 69.700 seviyesine taşıyabilir. Ancak, 69 bin üzerinde satışların gelmesi halinde ise BIST’de 68 bin seviyelerinin tekrar test edilmesi beklenmeli.

Analistler, gündemdeki riskler gözönünde bulundurulduğunda, bu yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılmaya devam edilmesini öneriyor.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler