FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsaya ateş düştü, dolar rekor kırdı

FED açıklamaları ve dolardaki rekor seviyeler sonrasında borsa tepetaklak oldu. Piyasalardaki sarsıntı sürüyor.

Borsaya ateş düştü, dolar rekor kırdı

Selçuk Altun - Mynet

Dolar dün açıklanan FED tutanaklarının ardından bugün 1.9940 TL ile tarihi zirvesini gördü.

Borsadaki kayıplar yüzde 3'ü aşarken, faizler bu yıl ilk defa çift haneli rakamları gördü.

Öte yandan Merkez Bankası piyasaya 350 milyon dolarlık döviz satım ihalesi yapacağını açıklayarak müdahale etti.

Borsa İstanbul (BİST), 870 puan düşüşle 68.839 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 1,25 oranında değer kaybetti. Açılış sonrasında satışların yoğun bir şekilde devam etmesiyle birlikte borsada kayıplar yüzde 2'yi geçti. Endeks, ilk seansı yüzde 2.14 (1495 puan) düşüşle 68 bin 214 puandan tamamladı.

İkinci seansa da satışlarla başlayan endeks, 68 bin seviyesinin altına indi. 67.343 puana kadar inen BİST, kapanışı 68.300 puandan 1409 puan (yüzde 2,02) düşüşle gerçekleştirdi.

Dün akşam saatlerinde açıklanan FED tutanaklarına göre FED üyeleri, ekonominin beklentiler doğrultusunda gelişmeye devam etmesi halinde bu yıl içerisinde tahvil alımlarının azaltılmaya başlanması ve 2014 yılının ortalarına doğru parasal genişlemeyi bitirme fikrine sıcak bakıyorlar.

Bunun yanında FED üyeleri tahvil alım programında bir değişiklik yapılmasının henüz uygun olmadığı görüşünde birleşirken, birkaç üye ise tahvil alımlarının plan doğrultusunda kısmen azaltılmasının yakın zamanda gerçekleştirilebileceği yönünde görüş belirttiler.

Analistlere göre, BIST 100’de kısa vadede 68.000-67.000 destek, 68.500-70.100 seviyeleri de direnç olarak takip edilecek. Bilançolara bağlı hisse bazlı hareketliliğin devamı beklenmekle birlikte zayıf seyrin süreceği vurgulanıyor.

Öğleden sonra ABD’de haftalık işsizlik başvuruları ve Haziran konut fiyat endeksi verileri takip edilecek. Ayrıca Jackson Hole sempozyumu başlayacak.

FAZİLER YÜKSELİYOR

Öte yandan, piyasalardaki huzursuzluk faizleri de etkiledi. 10 yıl vadeli tahvilin faizi gün içinde en yüksek yüzde 10'a yükselerek, bu yılın en yüksek seviyesini gördü. 10 yıllık tahvilin bileşik faizi şu sıralarda yüzde 9,96'dan işlem görüyor.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler