FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çin borsalarında fırtına dindi

'Kara Pazartesi'nin ardından çalkantılı günler geçiren Çin'in ana endeksi Şanghay Borsası, günü son altı haftanın en sert yükselişle 3083.59 puandan kapattı.

Çin borsalarında fırtına dindi

Çin'in en büyük endeksi Şanghay Borsası, hükümetin önlemlerinin etkisi ve ABD Merkez Bankası'ndan gelen açıklamanın iyimserliğiyle bugünü son altı haftanın en sert yükselişle 3083.59 puandan kapattı. Böylece Şanghay Borsası yüzde 5,4'lük yükselişe imza atmış oldu.

ABD piyasalarındaki yükselişe büyüme endişeleriyle günlerdir satış darbesi yiyen Çin borsaları olumlu tepki verdi.

Son bir haftada art ardına çakılmaların görüldüğü Şangay Bileşik Endeksi, açılışın ardından yüzde 2.95 kadar tırmandı ve sabah seansının ilk saatlerinde dar bantta dalgalı bir seyir çizdi. Şangay’da yoğun işlem hacmine rağmen volatilitenin zayıf olduğu da gözlendi.

Teknoloji şirketlerinin ağırlıkta olduğu Shenzhen Bileşik Endeksi de benzer seyir çizerken, sabah seansının ilk bir saatindeki kazançlarını yüzde 3.15’e kadar taşıdı.

Çin şirketlerinin yoğun işlem gördüğü Hong Kong’taki Hangseng Borsası’nda da gösterge endeks yüzde 2.8 yukarıda açılarak sabah seansında yatay seyretti.

Çin Borsaları, merkez bankası PBOC’nin faiz ve zorunlu karşılık indirimlerine rağmen dün satış dalgası altında kalarak günü ekside tamamlamıştı.
Analistler, Amerikan piyasalarında dün gece etkili olan iyimserlik dalgasının Çinli yatırımcıları alıma yönelttiğini belirtirken, ekonomik yavaşlamaya ilişkin muğlaklığın piyasada endişe kaynağı olarak durduğuna işaret ediyor.
6 haftanın en sert yükselişi

Kapanışa doğru gelen yoğun alımlarla Şanghay Bileşik Endeksi günü yüzde 5.34 yükselişle 3083.59 puandan kapadı. Sabahki açılışın ardından yüzde 2.95 kadar tırmanan, buna karşın kapanışa bir saat kala kısa süreliğine eksiye geçen endeks, özellikle son yarım saatte gelen yoğun alımlarla birlikte sıçrayarak, günü son 6 haftanın en büyük yükselişiyle kapadı. Şanghay Bileşik Endeksi, son olarak 9 Temmuz’da yüzde 5.76 oranında ciddi yükseliş göstermişti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler