FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Denge, Bor Bank'taki payını artıracak

Denge Holding, Bosna-Hersek'in Sarayova kentinde merkezi bulunan Bor Banka'daki hisselerini artırmak için gerekli izni aldı.

Denge,  Bor Bank'taki payını artıracak

Bu izinle birlikte Denge Holding'in Bor Banka'nın yüzde 33 hissesine sahip olmasının önü açılmış oldu. Bor Banka, çok ortaklı ve bütün bankacılık faaliyetlerini yapan bir kuruluş.

Holding'den KAP'a yapılan açıklamada, "Şirketimizin sahip bulunduğu ve toplam oy haklarının yüzde 3,28'ini temsil eden yüzde 2 oranındaki pay oranımızın artırılarak bu bankadaki toplam sermaye veya oy haklarımızın yüzde 10 ve üzerine çıkarılabilmesi için gerekli olan ön izin başvurumuzun olumlu karşılandığı, Bosna Hersek Federasyonu Bankacılık Ajansı'nın 28 Mart 2013 tarih, 04-3-3121-10/12 sayılı yazısı ile tarafımıza bildirilmiştir. Bu izin, şirketimizin pay sahipliği yoluyla sözkonusu bankanın sermayesinin veya oy haklarının yüzde 33'ünü iktisap edene kadar geçerli olacaktır. Bu izin çerçevesinde, tarafımızca bankada halen pay sahibi olan potansiyel satıcı olabilecek pay sahipleri ile yapılacak görüşmeler ve bu konuyla ilgili gelişmeler ayrıca duyurulacaktır" dedildi.

Hedef Bankayı Tamamen Holding Bünyesine Katmak
Konuyla ilgili açıklama yapan Denge Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ali Keydal, ilk etapta bankanın yüzde 33 hissesine sahip olmak istediklerini söyledi.

Keydal, "Bankacılığı çok ciddi bir şekilde var olmak istiyoruz. Bor Banka’da hisselerimizi artırmak ve tamamen holdingin bir iştiraki haline gelmesini temenni ediyoruz. Hedefimiz bankaya tamamen hakim ve finans sektöründe kalıcı olmak" dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler