FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış borsalarda toparlanma çabası

Dün çok ciddi bir düşüş gerçekleştiren global borsalar, bugün tepki alımlarıyla toparlanıyor.

Dış borsalarda toparlanma çabası

Selçuk Altun-Mynet

Dün Çin'den beklentilerin oldukça altında kalan ekonomik veriler ve Bernanke'nin tahvil alım programının azaltılabileceği yönündeki yorumunun etkisi ile Asya piyasalarından gelen sert satış dalgası neredeyse tüm dünya borsalarını vurdu.

Aslında dün paniği artıran Japon borsası oldu. Nikkei endeksi yüzde 7'yi geçen düşüş gösterince dünyanın diğer gelişmiş kabul edilen borsaları bu sert satış dalgasından etkilendi.

ABD'de New York borsasında Dow Jones Endeksi kapanışta bir önceki güne göre 12,67 puan veya yüzde 0,08 düşüşle 15.294,50 puandan günü tamamlarken, Nasdaq 3,88 puan veya yüzde 0,11 düşüşle 3.459,42 puana, S&P 500 4,84 puan veya yüzde 0,29 düşüşle 1.650,51 puana indi.

Almanya ve Fransa yüzde 2.1 düştü.

Bu sabah itibari ile baktığımızda, küresel borsalarda bir miktar toparlanma yaşandığı gözleniyor.

Haftanın son gününe dün yaşanan sert düşüşe gelen tepki alımları ile başlayan Tokyo Borsası, oldukça dalgalı bir seyir izledi.

Nikkei'nin satışa dönmesinde Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda'nın şu ana kadar yeterli parasal gevşeme sağladıkları, kurlar ve hisse senetleri için spesifik hedefleri olmadığı sözleriyle yüzde yüzde 2'yi geçen bir geri çekilme daha yaşadı.

Bu düşüşten sonra yeniden tepki alımları ile karşılaşan Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, kapanışta değer kazandı.

Gün boyu oldukça dalgalı bir seyir izleyen Nikkei Endeksi, son dakikalarda gelen alımlarla 128,47 puan (yüzde 0,89) değer kazanarak 14,612.45 puandan kapandı.

Endeks gün içinde 14 bin puanın altına inerek, 13,981.5 puanı görmüştü.

Avrupa borsalarının dün yaşanan kar realizasyonlarının ardından bugün yönlerini tekrar yukarı çevirmeleri bekleniyor.

Bununla birlikte gözler global merkez bankalarından gelecek açıklamalarda, FED'in tahvil alım miktarını azaltıp azaltmayacağı tartışmalarında olmaya devam edecek.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler