FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar 2 lirayı gördü, piyasalar dalgalanıyor

Dolar, 2 lirayı geçerek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Borsa ise, artıda başladığı günde yine satış baskısı yedi.

Dolar 2 lirayı gördü, piyasalar dalgalanıyor

Türkiye borsasında hafta başından beri etkili olan düşüş trendi bugün de devam ediyor. Borsanın düşüşünde doların rekor üstüne rekor kırması etkili oluyor.

ABD Merkez Bankası (FED) tutanaklarının açıklanmasının ardından yükselişini sürdüren dolar ilk kez 2 lirayı geçti.

Gün içinde 1,98'in altını gören dolar, Merkez Bankası'nın döviz satım ihalesi açmasının ardından yönünü yukarı çevirdi.

2.030 TL seviyelerine kadar yükselen dolar, şu dakikalarda 2 TL'nin hemen altında işlem görüyor.

Sepet bazında da rekor seviyeler görüldü. 1 Euro ve 1 dolardan oluşan seper, zirve olan 2,3322'ye kadar çıktı.

Hafta başından bu yana satış baskısı yiyen borsa ise güne tepki alımlarıyla başlamıştı. Gün içinde bir ara 68.911 puana kadar çıkan endeks, buradan gelen satışlarla dalgalanmaya başladı. Bir ara 67.297 puana kadar gerileyen borsada kayıplar yüzde 1'in üzerine çıktı. Kapanışa doğru gelen tepki alımları sonrasında Borsa İstanbul günü (yüzde 0.54) 367 puan düşüşle 67.932 puandan kapattı. Borsada işlem hacmi 2.817.022.073 TL oldu.

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

SURİYE AÇIKLAMALARI DOLARI ZIPLATIYOR!
Analistler, gelişmekte olan ülke sepetinin önceki günlere göre daha sakin olmasına karşın, özellikle Suriye konusunda yapılan açıklamalar akabinde jeopolitik tansiyonun yükselmesi nedeniyle dolar kurunda tansiyonun yükseldiğini vurguluyor.

Fed’den gelen açıklamalar ve kötü gelen konut satışlarına rağmen eğer içeride kurda ve sepette geri çekilme görülmezse, Merkez Bankası'nın farklı adım atması gereğinin ortaya çıkacağı vurgulanıyor. Kur ve sepetin şu an bulunduğu aralık kalıcı olursa Merkez Bankası'nın veri sepetinde bozulmaya yol açacağıkaydediliyor.

FİTİLİ FED ATEŞLEMİŞTİ
Doların yükselişi 16 Mayıs'tan bu yana hızlandı. O tarihte Fed'den gelen "Varlık alımlarının hızını belki de bu yaz azaltabiliriz" açıklaması sonrası dolar 1,84'ün üzerine çıktı.

Fed'in para musluklarını kısacağı korkusu piyasaları diken üstünde tutmaya devam etti. Bu endişe gelişmekte olan piyasalardan kaçışı tetikledi. TL de bundan nasibini aldı ve 11 Haziran'da dolar 1,91'e yaklaştı.

MERKEZ BANKASI'NIN GÜCÜ YETMEDİ
Temmuz başında ise dolar 1,97'yi de aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Merkez Bankası'nın 8 milyar dolara yakın döviz satışı da doları frenlemeye yetmedi. Fed korkusuyla çıkışını sürdüren dolar bugün 2 liraya çıkarak tarihi zirveyi ilk kez gördü.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)
Serbest piyasa

Döviz çevir

Döviz çevirici


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler