FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ebola, ABD borsalarını tepetaklak etti

ABD borsalarında işlem gören hisse senetleri, Ebola virüsünün New York City'ye kadar sıçramasıyla tepetaklak oldu.

Ebola, ABD borsalarını tepetaklak etti

ABD borsalarında işlem gören hisse senetleri, Ebola virüsünün New York City'ye kadar sıçramasıyla tepetaklak oldu. En az riskli yatırım araçları Yen ve Amerikan tahvilleri ise bu durum üzerine yükselişe geçti. Geçtiğimiz gün dünya basınında, Batı Afrika'daki görevinin sona ermesiyle New York'a dönen bir doktorun Ebola testi sonucunda pozitif çıktığına yönelik haberler yer almıştı.

Son iki haftanın en yükseğinde olan S&P mini endeksi yüzde 0.7 düşerek 1,931.75 seviyesine geriledi.

Asya hisseleri, MSCI endeksindeki yüzde 0.1'lik azalma nedeniyle az da olsa değer kaybetti. Japonya'daki Nikkei endeksi ise bazı kazançlarını geri verdi.

Dünyanın en büyük finans merkezlerinden New York'da görülen Ebola vakası, birçok yatırımcıyı az riskli yatırımlara yöneltti.

Japon Yen'i, ABD doları karşısında yüzde 0.3 değer kazanırken, yatırımcılardaki endişe en çok Avusturalya dolarını etkiledi. Avusturalya doları yüzde 0.3 düşüşle 0.8732 ABD doları seviyesine geriledi.

Caterpillar ve 3M hisseleri, deniz aşırı ülkelerde yaptıkları büyük yatırımlar nedeniyle, ABD borsalarındaki dalgalanmalardan fazla etkilenmedi ve hala yatırımcıları için güvenilir nitelikteki konumlarını koruyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler