FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Euro bölgesi liderleri Yunanistan için toplandı

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin liderleri, Yunanistan'ın borç krizinin çözümü amacıyla Brüksel'de toplandı.

Euro bölgesi liderleri Yunanistan için toplandı

Euro Bölgesi Maliye Bakanları'nın ardından şimdi de Euro Bölgesi liderleri Yunanistan'ı görüşmek için bir araya geldi.

Halen devam eden toplantıda Euro bölgesinin 19 lideri, Maliye Bakanları'nın sunduğu önerileri tartışıyor.
Almanya Yunanistan'dan yasal düzenleme istemeye devam ederken, 7 milyar euro'luk yeni bir krediyle, Atina yasal düzenlemeleri yapana kadar, piyasaların nefes almasını sağlamak da gündemde.
Yunanistan özelleştirme idaresinin yeniden yapılanlasına yönelik ise daha esnek bir tavır olduğu belirtiliyor.
TOPLANTI ÖNCESİ MESAJLAR
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, toplantıya girerken yaptığı açıklamada, dürüst bir anlaşamaya hazır olduklarını söyledi. Çipras, eğer bütün taraflar istiyorsa bir anlaşmaya varabiliriz dedi.
Almanya Başbakanı Angele Merkel ise Yunanistan'ın güvenilirliğini kaybettiğini belirterek görüşmelerin son derece zorlu olacağını söyledi.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise Yunanistan'ı Euro Bölgesi'nde tutmak için elinden gelen her şeyi yapacağını kaydetti.
ATİNA'DA PROTESTO
Öte yandan Yunanistan'ın başkenti Atina'da çeşitli sol gruplar, Yunan Hükümeti'nin Brüksel'de kreditörle görüşmeleri sürdüğü saatlerde, hükümet karşıtı gösteri düzenledi.

Çoğunluğunu, 5 Temmuz'daki referandumda kreditörlerin tekliflerine "Hayır" diyenlerin oluşturduğu göstericiler, başkentteki Sintagma Meydanı'nda bir araya geldi.

Yaklaşık 500 gösterici, "Yeni Kurtarma Paketlerine Hayır", "Hükümetin karamsal siyaseti değişmeli" ve "Bankalar halkın elinde olmalı" ifadelerinin yer aldığı pankartlar taşıyarak Avrupa Birliği karşıtı sloganlar attı.

Yaklaşık iki saat meydanda kalan göstericiler, daha sonra olaysız dağıldı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler