FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fed'den piyasaları sallayan karar!

Fed’in dün akşam yaptığı faiz açıklamasının ardından piyasalarda karışık bir seyir izlendi.

Fed'den piyasaları sallayan karar!

EKONOMİ SERVİSİ

Fed faizleri belirgin bir süre daha sıfıra yakın seviyede tutacağını açıklamasına karşın, artırımlar başladığında ise beklenenden daha hızlı yükseltebileceği işareti vermesi ardından dolar uçuşa geçti.

Karar öncesi uluslar arası piyasalarda 2.21 TL seviyelerinden işlem gören dolar, ilk açıklamanın ardından 2.22 TL’nin üzerine çıktı. Ancak ardından dolar yeniden 2.11 TL’nin altına indi. Fed’in ilk aşamada faizleri düşük tutacağını belirtmesi piyasalara moral verse de faiz artışlarının beklenenden sert olacağı görüşleri tedirginlikleri tekrar artırdı.

Borsa güne kötü başaldı

Borsa İstanbul (BIST), güne 512 puanlık düşüşle 78.455 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,65 oranında değer kaybetti.

Bugün BİST’in satıcılı bir açılışla güne başlamasında yükseliş gösteren döviz kurlarının etkisi oldu. Endeksin gün içerisinde açıklanacak veriler, döviz kurları ve yurt dışı piyasalardaki hareketleri takip ederek yönünü belirlemesini bekliyoruz.

Bugün açıklanacak veriler arasında ABD haftalık işsizlik başvuruları, ABD konut başlangıçları ve ABD Eylül Philadelphia FED anketi bulunuyor.

Fed, Sonrası Dolar Hızla Yükseliyor

Abd Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri belirgin bir süre daha sıfıra yakın seviyede tutacağını açıklamasına karşın, artırımlar başladığında ise beklenenden daha hızlı yükseltebileceği işareti vermesi ardından dolar/TL yönünü yukarı çevirdi.

Dün piyasaların kapanış saatlerinde 2.21 seviyesinde olan ve Fed'in saat 21.00'de açıkladığı kararların ardından 25 Mart'tan bu yana en yüksek olan 2.2299 seviyesine kadar yükselen dolar/TL, bu Sabah ise 2.2285 seviyesinde güne başladı.

1 Euro ve 1 dolardan oluşan sepet bazında ise TL 2.5447 seviyesinden işlem görüyor.

Altın 8,5 ayın dibinde!

FED'in faizi daha hızlı yükseltebileceği beklentisiyle altın fiyatları 1216 dolarla 8,5 ayın en düşüğüne indi.

Altın Fed sonrası dolarda görülen yükselişin ardından bugün 8.5 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Fed, harekete geçtiğinde borçlanma maliyetlerini beklenenden daha hızlı yükseltebileceğinin işaretini verdi.

Açıklamanın ardından spot altının ons fiyatı 1216 dolar seviyesine kadar geriledi. Altın fiyatları bugün 1224 doların üzerinde seyrediyor.

[**

**](https://finans.mynet.com/borsa/anlikborsaverileri/)

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Serbest piyasa

Döviz çevir

Döviz çevirici


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler