FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe borsada 'tavan' yaptı

PFDK kararları ve Süper Final'deki sonuçların ardından Fenerbahçe hisseleri 60 lirayla tavan fiyatı gördü.

Fenerbahçe borsada 'tavan' yaptı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) futbolda şike olaylarına yönelik incelemeleri sonunda hiçbir kulübe ceza vermemesi ve Fenerbahçe'nin hafta sonu oynanan Süper Final karşılaşmasında Trabzonspor karşısında galip gelerek şampiyonluk beklentilerini son haftaya taşımasıyla Fenerbahçe Sportif hisseleri, açılışta tavan fiyatı gördü.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) internet sitesinde yer alan 6 Mayıs tarihli PFDK açıklamasına göre, incelemeler sonucunda şike soruşturmasında ismi geçen klüpler Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'a bir ceza verilmemesi kararlaştırıldı.

Fenerbahçe Sportif hisseleri açılışta 60 lira olan tavan fiyatı görmesinin ardından yüzde 9.77 primle 59 TL'den işlem gördü.

Galata Menkul Değerler Araştırma Müdürü Polat Yaman, "PFDK kararları Fenerbahçe açısından çok olumlu. Bu sezon için puan silinme beklentisi ortadan kalktı. Ayrıca Fenerbahçe'nin hafta sonu da Trabzonspor karşısında galip gelerek şampiyon olma ümitlerini son haftaya taşıması İMKB'deki şirketin hisselerini destekledi" dedi.

Hafta sonu oynanan Spor Toto Süper Final karşılaşmalarında Fenerbahçe deplasmanda Trabzonspor'u 3-1 yenerken, ilk sırada yer alan Galatasaray sahasında Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı.

Süper Final'in son haftasına Galatasaray 47 puan, Fenerbahçe ise 46 puan ile giriyor. Son maç ise Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Kadıköy Şükrü Saracoğlu stadında oynanacak. Bu maçta Galatasaray'ın alacağı bir beraberlik şampiyon olması için yeterli olacak. Fenerbahçe'ye ise mutlak galibiyet gerekiyor.

Galatasaray hisseleri ise 199 liradan açılış yapmasının ardından yüzde 6.67 düşüşle 196 liradan işlem gördü.

Beşiktaş hisseleri yüzde 0.77 primle 5.26 lira, Trabzonspor hisseleri ise yüzde 0.85 kayıpla 11.65 liradan işlem gördü.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler