FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Borsa'nın yeni başkanı

Borsa İstanbul'un yeni başkanı düzenlenen genel kurul sonucu seçildi.

İşte Borsa'nın yeni başkanı

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Talat Ulussever seçildi. Milletvekilliği için görevinden istifa eden İbrahim Turhan'dan boşalan yönetim kurulu üyeliğine ise Tuncay Dinç seçildi.

Borsa İstanbul eski Başkanı İbrahim Turhan, Haziran ayında yapılacak olan genel seçimde milletvekili adayı olmak için 10 Şubat'ta istifa etmişti. Turhan aynı zamanda Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

TALAT ULUSSEVER KİMDİR?

1970 yılında Adana’da dünyaya geldi. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye bölümünde tamamladı. “Finansal Kaynakların Yönetimi” dalında Carnegie Mellon Üniversitesinden (ABD) yüksek lisans, “Türkiye’de Yapılan Finansal Reformların Ekonomik Analizi” başlıklı teziyle Kansas Üniversitesinden (ABD) İktisat alanında doktora derecelerini aldı. Lisansüstü eğitimi boyunca Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan farklı üniversite ve kuruluşlarda analist, uzman ve öğretim görevlisi olarak çalıştı.

2004 – 2007 yılları arasında ABD’nin Güney Carolina eyaletinde bulunan Benedict College’da tam zamanlı Yardımcı Doçent olarak ders veren Ulussever aynı zamanda üniversitenin iştirak ve şirketlerinde araştırmacı ve danışmanlık görevlerinde bulundu. 2007 yılında Kral Fahd Petrol ve Mineral Üniversitesi (Suudi Arabistan) Endüstri Yönetimi Fakültesi Finans bölümünde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başladı. Akademik kariyeri boyunca çok sayıda uluslararası akademik sempozyumda sunumlar yaptı, müzakerelerde bulundu ve oturumlara başkanlık etti. Uluslararası hakemli dergilerde birçok makale ve kitap kritikleri yayımladı, bir çok projede proje yürütücüsü ve danışman olarak görevler aldı. Ulussever ileri derecede İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilmektedir. Evli ve 4 çocuk babası.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler