FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pegasus'a yerli yatırımcıdan yoğun ilgi

Pegasus Havayolları'nın halka arzında fiyatı belirlendi.

Pegasus'a yerli yatırımcıdan yoğun ilgi

Esas Holding bünyesindeki Pegasus Havayolları'nın Nisan ayı ortasında gerçekleştirmeyi planladığı halka arzında fiyat aralığı 17.0-20.4 lira olarak belirlenmişti.

Sermayesini 75 milyon liradan 102.27 milyon liraya çıkararak yüzde 31.32'sini halka açmaya hazırlanan Pegasus Hava Taşımacılığı'nın piyasa değeri, halka arz fiyatına göre, 1.88 milyar liraya denk geliyor.

HALKA ARZA 10 BİN YERLİ BAŞVURU

Pegasus'un halka arz sonuçları, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı. Yayımlanan sonuçlara göre; fiyat aralığı ile talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilen halka arza yurt içi bireysel yatırımcının yoğun ilgisi dikkati çekti. 10 bin 101 yurt içi bireysel yatırımcının 14 milyon 942 bin 615 adet talepte bulunduğu açıklanan halka arz sonuçlarına göre 9 bin 788 bireysel yatırımcıya 3 milyon 529 bin 400 adet pay dağıtılacak.

**2,1 KAT TALEP

**
Nihai halka arz fiyatı 18,40 TL olarak belirlendi. Yurt içinde İş Yatırım liderliğinde gerçekleştirilen halka arzda ilk defa bireysel yatırımcılara da farklı fiyat seviyelerinden talepte bulunabilme imkanı verilmişti. Halka arza bireysel yatırımcıların ilgisi de 4,7 kat talep ile oldukça yoğun oldu.

**ALİ SABANCI: YİNE BİR İLKE İMZA ATTIK

**
Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı yaptığı açıklamada, Türkiye’de ilklerin havayolu olan Pegasus’un bir ilke daha imza atmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sabancı, “Havacılığı değiştirirken birçok ilke de imza attık ve Türk havacılık tarihinde halka açılan ilk özel havayolu olduk. Bize güvenen ve Türkiye’nin yükseleni değeri Pegasus’a ortak olan, Pegasus’un yükselmesine destek veren tüm yatırımcılarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler