FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar açıldı! İşte takip edilecek veriler

Dün güne düşüşle başlyan piyasalar, yeni güne tepki alımlarıyla pozitif bir başlangıç yaptı.

Piyasalar açıldı! İşte takip edilecek veriler

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,46 yükselişle 76.464,35 puandan başladı.

Açılışta, BIST 100 endeksi 348,04 puan artarken bankacılık endeksi yüzde 0,43, holding endeksi yüzde 0,52 değer kazandı. Tüm sektör endeksleri güne artışla başlarken, en fazla kazandıran yüzde 6,98 ile madencilik oldu.

Dün tahvil ve döviz piyasasındaki sakin seyre karşın Borsa İstanbul'da hafta başından bu yana etkili olan satıcılı seyrin devam ettiği görüldü. BIST 100 endeksi, dün banka pay piyasalarında yoğunlaşan satışlarla 75.100 desteğine kadar geri çekilmesinin ardından, gelen tepki alımları ile kayıplarının bir kısmını telafi etti ve günü yüzde 1,57 azalışla 76.116,31 puandan tamamladı.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen’ın yarın Jackson Hole toplantısında yapacağı konuşma öncesinde küresel piyasalardaki dalgalı seyrin devam edebileceğini belirterek, bugün yurt içi ve yurt dışında yoğun veri trafiğinin takip edileceğini kaydediyor.

Ayrıca Suriye sınır bölgesindeki gelişmelerin de izlendiğini dile getiren analistler, BIST 100 endeksinin 75.100 seviyesinin destek, 77.500 seviyesinin direnç konumuna geldiğini ifade ediyor.

Piyasaların gündeminde Yellen var

Bugün yurt dışından açıklanacak önemli veriler arasında Almanya IFO endeksi, ABD dayanıklı mal siparişleri ve haftalık işsizlik başvuruları bulunurken, yurt içinde de sektörel güven endeksleri bulunuyor.

Piyasalar ana gündemi ise Fed Başkanı Janet Yellen'in yarın Jackson Hole konferansında yapacağı konuşma.

Yellen'in konuşmasında güçlü konut satış verileri ve bazı Fed yetkilileri tarafından yapılan şahin açıklamalar sonrası bir sonraki faiz artışına dair daha net bir zaman çizelgesi ortaya koyabileceğine dair beklentiler artarken, birçok analist yine de Yellen'in daha tarafsız bir ton takınacağını tahmin ediyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler