FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar coştu!

Borsa İstanbul (BIST), ilk seansta izlenen yatay seyrin ardından ikinci yarıda alıcılı bir seyir izledi.

Piyasalar coştu!

İlk seansta alım ağırlıklı açılışın ardından bir miktar satışlakarşılaşan Borsa İstanbul, 64000-63800 aralığında sıkışık seyir izledi.İkinci yarıda artan alım baskısı ile 65000 bölgesine yükselen BIST
100 Endeksi, bir miktar kar realizasyonu ile geriledi ve günü 64696,47 puandan (%1,55)986,02 puan artıda tamamladı.

İşlem hacmi birinci seansta 590.702.280 TL, ikinci seansta 1.465.079.030 TL olurken, toplam işlem hacmi 2.055.781.310 TL oldu.

Çin'in ekonomik büyümesinde yavaşlamanın önüne geçmek için teşvik tedbirleri alacağı yönündeki beklentiler ile Avrupa borsalarının yukarı yönlü açılacağı beklentisi Borsa İstanbul'un açılışında etkili oldu.

Gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolara karşı değer kazanmasıyla, TL'de yaşanan hareketlilik de BIST 100'deki pozitif seyri destekledi. Fitch'in arkasından Moody's tarafından yapılan açıklamalar bir miktar satışa neden olsa da, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde bankaların zorunlu karşılıkların TL olarak tutulan kısmına faiz ödenmesi konusunun görüşülmesi ve gerekmesi halinde zorunlu karşılıklar,rezerv opsiyon mekanizması ve likidite politikası gibi araçların kullanılabileceğinin ifade edilmesi piyasa tarafından olumlu algılandı.

Yurtiçinde yerel seçimlerin öncesinde siyasi gelişmeler ileSuriye'deki gelişmeleri, yurtdışında ise ekonomik verileri takip ediyor.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler