FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar Fed'e ne tepki verdi?

Borsa güne yüzde 0,72 düşüşle 89 bin 691 puandan başladı.

Piyasalar Fed'e ne tepki verdi?

Fed kararı sonrası global risk iştahının ilk tepki olarak hızla gerilemesiyle Borsa İstanbul'da da dün başlayan kâr satışlarının devamı görülüyor. BIST 100 güne, 650 puan düşüşle 89.691 puandan başladı.

ABD Merkez Bankası (Fed) kararlarının öncekine göre çok önemli bir değişiklik içermemesine karşın, piyasalarda oluşan faiz artırım sürecinin öteleneceği beklentisinin karşılık bulmamasının satış baskısının artmasına ve doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kazanmasına neden olduğu belirtiliyor.

Fed'in Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) dün sona eren ocak ayı toplantısının sonuç bildirisinde, ABD ekonomisinin geçen yıl aralık ayında gerçekleştirilen son FOMC toplantısından bu yana sağlıklı bir hızda büyüdüğü ve Fed'in politika faiz oranını artırmak konusunda "sabırlı" olacağı ifadesi korundu. Açıklamalarda işgücü piyasasının güçlü istihdam artışı ve düşen işsizlik oranıyla iyileşmeye devam ettiği belirtilerek, düşen enerji fiyatlarının tüketicilerin alım gücünü arttırdığı kaydedildi.

2.40'ı aşan kur, baskıyı artırıyor

Yurt içinde, 2,40 seviyesini aşan dolar/TL'nin BIST 100 endeksi üzerindeki baskıyı artırdığını ifade eden analistler, döviz kurlarında dengelenmenin sağlanması durumunda düşüş eğilimindeki faizlerin borsayı destekleyebileceğini tahmin ediyor. Analistler, teknik olarak BIST 100 endeksinin 90.000 seviyesinin altında kalması durumunda 88.700 - 89.000 aralığının destek olarak takip edileceğini belirterek, yarın açıklanacak dış ticaret açığı ve önümüzdeki hafta açıklanacak enflasyon verilerinin yön üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.


Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler