FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar FED'e kilitlendi

Borsa İstanbul güne yüzde 0.54 oranında yükselişle 79 bin 63 puan seviyesinden başladı.

Piyasalar FED'e kilitlendi

Piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın bugün faiz artırımının zamanlamasına ilişkin ipucunu vermesi beklenen toplantısının sonuçlarına odaklandı.

FED'in dün başlayan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından çıkacak karar bugün Türkiye saati ile 21.00'de açıklanacak. Piyasalar, Komite toplantısından, sekiz yıldan sonraki ilk faiz artırımının ne zaman yapılacağına ilişkin en küçük ipucunu değerlendirecek.

Piyasaların bugün bir başka önemli gündem maddesi de yarın yapılacak olan İskoçya'nın bağımsızlık referandumu olacak.

ABD Merkez Bankası'nın faizleri beklenenden erken ve daha hızlı bir biçimde artırabileceği yönündeki spekülasyon son dönemde küresel borsaları olumsuz etkilerken, dolara destek sağladı. Dolar, geçen hafta başındaki 2.17 lira düzeyinden, hızlı bir tırmanış ile 2.2237 liraya kadar çıkarak son 6 ayın zirvesini yaptı.

Dolar, dün akşam saatlerinde 2.2135 liraya kadar çekildikten sonra, bu sabah da gerileyerek 2.2055 liraya indi. Dolardaki gerilemede, ABD Merkez Bankası'ndan bugün yapılacak açıklamada faizlerin düşük tutulmaya devam edileceği ifadesinin korunacağına ilişkin beklentilerin ağırlık kazanması etkili oldu.

ABD'de faiz artışının bir süre daha ötelenebileceğine ilişkin öngörüler üzerine, piyasalara para akışının süreceği beklentisiyle hisse senedi fiyatlarında da artış oldu. Borsa İstanbul Endeksi güne yüzde 0.54 artışla 79 bin 63 puan düzeyenden başladı.

[**

**](https://finans.mynet.com/borsa/anlikborsaverileri/)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler