FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar güne pozitif başladı

Borsada dün seans kapanışının ardından açıklanan üç banka bilançosunun üçünün de beklentilerin üzerinde gelmesiyle beraber pozitif bir açılış yaşandı.

Piyasalar güne pozitif başladı

Borsa İstanbul 100 (BİST 100) endeksi güne 247 puan artışla 78.518 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,32 oranında değer kazandı.

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Ağustos sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.34 yükselişle 96.8250 seviyesinde işlem görüyor. Dolar/TL Temmuz sonu kontratları ise yüzde 0.02 düşüşle 2.7836 seviyesinde seyrediyor.

Dün bilançolarını açıklayan bankalardan olan Garanti Bankası, Halkbank ve Yapı Kredi bankalarının hisselerinde bugün hareketlilik görülebileceği belirtiliyor. Açılış itibariyle Yapı Kredi bir miktar ekside olsa da Garanti ve Halkbank artıda işlem görüyor.

Öte yandan bugün Akbank ve İş Bankası'nın bilançolarının açıklanması bekleniyor.

Borsa diğer yandan yurt içindeki gelişmelere karşı hassas bir seyir izlerken, çatışma haberleri endekse aşağı yönlü baskı uygulamaya devam ediyor.

BIST 100 endeksi TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın dün yaptığı açıklamalar sonrası yükselişe geçerken, daha sonra gelen üç askerin şehit olduğu haberleriyle beraber kazançlarının bir kısmını geri verdi.

Analistler, yurt içinde koalisyon görüşmeleri ve dış ticaret açığı verisinin, yurtdışında ise ABD'de açıklanacak verilerin takip edileceğini belirterek, dün 78.271 puana yükselen BIST 100 endeksinde 77.500 seviyesinin destek 79.000 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydediyor.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler