FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar günü nasıl kapattı?

Gün boyu yatay seyir izleyen BIST 100 yüzde 0,05 düşüşle 72 bin 399 puandan kapandı.

Piyasalar günü nasıl kapattı?

Dünyanın en büyük ekonomilerinden Çin'in ilk çeyrekte beklentilerin üzerinde büyüme kaydetmesinin ardından küresel piyasalarda risk iştahındaki canlanmanın etkisiyle yükselişle açılan Borsa İstanbul günü hafif düşüşle tamamladı. BIST 100 XU100 yüzde 1,1'lik primle 73 bin 232 puandan başladıktan sonra kazançlarını geri vererek ilk seansı yüzde 0,03'lük artışla 72 bin 456 puandan geçti.

İkinci seansa da yatay seyreden endeks, günü yüzde 0,05 düşüşle 72 bin 399 puandan kapadı. Endeks, Morgan Stanley'nin Türkiye hisse senedi piyasası için tavsiye düşürmesi ve petrol fiyatlarındaki yükseliş sonrası satış baskısıyla karşılaşarak kazanımlarını azalttı ve kapanışı hafif ekside yaptı.

Çin'de ekonomik büyüme yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,4 ile 18 ayın en düşük seviyesine gerilemesine rağmen, beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Çin'de yetkililer büyümenin kısa vadede güç kaybetmesi halinde ekonomiyi destekleyecek geniş çaplı önlemler almayacaklarını söylemiş olsalar da, bazı uzmanlar büyümedeki yavaşlamanın yıl ortasına kadar süreceğini düşünüyorlar.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler