FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalarda tedirginlik sürüyor

Geçtiğimiz haftayı yüzde 4'ün üzerinde düşüşle kapatan Borsa İstanbul (BİST), yeni haftaya küçük de olsa alımlarla başladı.

Piyasalarda tedirginlik sürüyor

Selçuk Altun - Mynet Borsa İstanbul, 145 puan artışla 73.257 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,20 oranında değer kazandı. Dolar ise tarihi zirve seviyelerindeki hareketini sürdürüyor.

Merkez bankalarının hamleleri ile piyasalarda dalgalanma sürüyor.

Önceki haftanın son 4 günü yükselen borsa, geçen hafta kar ışık bir seyir izledi ve BIST haftayı yüzde 4.2 düşüşle 73.111 seviyesinden kapattı.

[

****](https://finans.mynet.com/haber/detay/doviz/dolar-haftaya-rekorla-basladi/87658/)

Gösterge faiz yüzde 7.85'e kadar çıkarken, dolar kuru tarihte ilk kez 1.96'yı aştı.

Geçtiğimiz hafta 77.000 direncini aşamayan BIST'de hafta ortasından sonra sert ve dalgalı bir seyir etkili oldu ve endeks cuma gününü yüzde 3.05, haftayı ise yüzde 4.2 düşüşle 73.111 seviyesinden tamamladı.

Analistlere göre, son günlerde yaşanan dalgalanma sonrasında kısa vadeli göstergelerde bozulmanın arttığı görülüyor. Ancak orta vadeler hala olumlu konumda. Haftayı 73.000 desteğinden tamamlayan endeksin bu seviyenin üzerinde tutunması kritik önem taşıyor.

Haftaya tepki alımları ile başlayan endekste, gün içi etkili olabilecek yükselişlerde 74.000-74.400 bandı ilk dirençler olarak takip edilecek. Endeksin 73.000 seviyesinin altında sarkması halinde ise gevşeme eğilimi tekrar ivme kazanabilir.

Özetle bugün, borsanın 73.000 seviyesinin üstünde destek arama çabasında olacağı öngörülüyor.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler