FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalarda Yellen bekleniyor

Küresel piyasalar, petrol fiyatlarındaki oynaklığın artması ve yatırımcı risk iştahının azalmasıyla kayıplarını sürdürüyor.

Piyasalarda Yellen bekleniyor

ABD borsaları düşüşünü 3'üncü güne taşırken, Asya'da borsalarının birçoğunun tatil olduğu günde, Japonya'da Nikkei endeksi düşüşünü sürdürdü.

Petrol fiyatlarındaki volatilitenin (oynaklığın) artması ve yatırımcı risk iştahının azalmasıyla hisse senedi piyasalarındaki gerilemenin devam ettiği gözlenirken, Nikkei endeksi düşüşünü ikinci güne taşıdı. Yatırımcıların güvenli liman arayışı doğrultusunda Japon yenine olan talebin artmaya devam etmesi de endeks üzerindeki satış baskısını artırdı.

Bu gelişmelerle Japonya'da Nikkei endeksi, 15.429,99 puana kadar gerileyerek Ekim 2014'ten bu yana en düşük seviyeyi gördü. Endeks, günü ise yüzde 2,3'lük kayıpla 15.731,39 puandan tamamladı.

Öte yandan Topix endeksi de günü yüzde 3'lük gerilemeyle 1.264,96 puandan kapattı.

Hindistan'da Sensex endeksi ise gün içinde 22.277,04 puanla Mayıs 2014'ten bu yana en düşük seviyeye geriledikten sonra, şu dakikalarda yüzde 0,7 azalışla 23.855,93 puanda seyrediyor.

Çin, Hong Kong ve Güney Kore borsalarında ise tatil dolayısıyla işlem yapılmıyor.

ABD borsaları 3 gündür düşüyor

ABD borsaları küresel bazda hisse senetlerinde yaşanan satışlara paralel olarak üçüncü günde de düşüşte.

Banka ve teknoloji hisselerinin öncülük ettiği satışlarla Nasdaq Endeksi ayı piyasasına girmeye yaklaşırken S&P 500 Endeksi 22 ayın en düşük seviyesini gördü.

Bu sabah itibariyle ABD vadelileri yüzde 0,33 ekside işlem görmeye devam ediyor.

Avrupa borsalarında aşağı yönlü seyrin bugün de devam etmesi bekleniyor.

Yellen bekleniyor

Piyasalarda gözler Fed Başkanı Janet Yellen'in bugün 17:00'da Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yapacağı sunumda olacak.

Yellen'in geçen hafta açıklanan olumsuz tarım dışı istihdam yanında olumlu ücret artışları ve yüzde 5'in altına inen işsizlik verilerinden sonra enflasyon hedeflerine ilişkin görüşleri önemli olacak. Bununla birlikte gelecek dönemki faiz artırımları konusunda son gelen verilerden sonra yapacağı yorumlar da piyasalarca yakından izlenecek.

Yellen'ın konuşmasında; 16 Aralık'taki faiz artırımını ABD ekonomisinde istihdam piyasasının gücüne ve bu bağlamda ekonomik toparlanmanın etkisini halen gösterdiğine atıfta bulunarak savunmayı ve yılbaşından bu yana süren finansal türbülansa dikkat çekerek gelecek dönem faiz artırımları için piyasalarda süren yüksek volatilite ortamına dikkat edecek şekilde temkinli ifadeler kullanmayı tercih edebileceği düşünülüyor.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler