FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasaların gözü Fitch'te

Borsa İstanbul BIST100 XU100 endeksi güne yüzde 0,26 yükselişle 74 bin 348 puandan başladı.

Piyasaların gözü Fitch'te

Borsanın Avrupa Merkez Bankası'nın alacağı kararlar ve Başkan Mario Draghi'nin mesajları, TBMM'deki tezkere oylaması, dolar/TL'deki seyir ve veri gündemine göre yön bulması bekleniyor. Avrupa Merkez Bankası saat 14.45'te faiz kararlarını açıklarken, Başkan Mario Draghi'nin 15.30'daki basın toplantısında ekonomiye verilebilecek destekler konusundaki açıklamaları yakından izlenecek.

Irak ve Suriye'de terörist örgütlerden gelebilecek saldırıların bertaraf edilmesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerektiğinde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi, yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasını içeren Başbakanlık Tezkeresi de bugün TBMM'de görüşülecek.

Analistler, 74 bin seviyesini ise endekste önemli destek seviyesi olarak görüyor. Endeks dün günü 74 bin 154 puanda tamamlamıştı. Piyasalarda ayrıca, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notuna ilişkin yarın yapacağı değerlendirmeler bekleniyor. Ekonomistler ve analistler ağırlıklı olarak Türkiye'nin 'yatırım yapılabilir' seviyedeki notunun değişmesini öngörmezken, kurumun Türkiye'nin 'durağan' olan görünümünü ise 'negatif'e çekebileceğini belirtiyor.

[**

**](https://finans.mynet.com/borsa/anlikborsaverileri/)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler