FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasaların gözü Merkez Bankası'nda

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu bugün toplanıyor. Kurul faiz kararını saat 14.00'te açıklayacak.Piyasalar, Merkez Bankası'nın faiz kararını bekliyor.

Piyasaların gözü Merkez Bankası'nda

Bankalararası piyasada dolar karar öncesinde 3,59-3,60 bandında hareket ediyor. Euro 3,92'nin üzerinde işlem görüyor.

Teknik açıdan dolar/TL'de 3,55 seviyesinin önemli destek konumunda bulunduğuna işaret eden analistler, olası yükselişlerde 3,6250 ve 3,6500 seviyelerinin direnç konumunda olacağını belirtiyor.

Merkez Bankası ne yapacak?

Merkez Bankası'nın faiz kararı bugün 14:00'te belli olacak. MB'nin 15 Haziran'a kadar başka bir PPK toplantısı yok. Her

Ekonomistler Merkez Bankası'nın politika faizi ile faiz koridorunun alt ve üst bantlarında herhangi bir değişiklik yapmasını beklemiyor. Geç likidite penceresinde ise artış beklentisi yer alıyor.

Merkez Bankası 16 Mart toplantısında politika faizi ile faiz koridorunu sabit tutnuş, geç likidite penceresini ise 75 baz puan artırarak yüzde 11,75'e çıkarmıştı.

Merkez Bankası enflasyonda yükselişin belirginleşmesinden bu yana geç likidite penceresi faizini para politikasında ana fonlama enstrümanı olarak kullanıyor. Merkez, geç likidite pencerisini kullanarak piyasaya uyguladığı faizi belirliyor.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, son yaptığı açıklamada enflasyonun nisan ayında tepe noktasını gördükten sonra kademeli gerileyeceğini, para politikasında sıkı duruşun enflasyonda belirgin bir iyileşme görülene kadar sürdürüleceğini söylemişti.

Piyasalar haftanın kalanında Merkez Bankası'nın enflasyon raporu ve ABD'de borçlanma tavanı ile vergi reformuna ilişkin gelişmeleri takip edilecek. Referandum sonrası iç siyasi gelişmeler de izleniyor.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler