FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

THY ve Pegasus hisseleri sert düştü

ABD vizeleri askıya almasının ardından borsa sert düşüşle açıldı; havayolu şirketleri yüzde 10'un üzerinde geriledi

THY ve Pegasus hisseleri sert düştü

Borsa İstanbul, ABD'nin Türkiye'de vize faaliyetlerini askıya alması ve Türkiye'nin buna karşılık vermesiyle iki ülke arasında artan gerilimin etkisiyle keskin geriledi. Fiilen seyahat sınırlaması anlamına gelen bu adımın ardından havayolu şirketleri yüzde 10'un üzerinde kayıpla açıldı.

BIST-100 endeksi 99,210 puana kadar geriledikten sonra saat 1020 itibariyle yüzde 3.9 kayıpla 100,114 puanda bulunuyor.

Gelişmelerin ardından, yüzde 11 kayıpla açılan THY ve Pegasus hisseleri aynı saatte sırasıyla yüzde 8.1 kayıpla 8.54 lira ve yüzde 7.2 kayıpla 24.14 liradan işlem görüyor.

ABD'nin İstanbul konsolosluğundaki bir çalışanın geçen hafta devam eden bir "FETÖ" soruşturması kapsamında tutuklanmasının neden olduğu krizin ardından, ABD dün gece Türkiye'deki tüm diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerinin askıya alındığını açıkladı. Türkiye ise karşılık olarak ABD'deki misyonlarında ve sınırda ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemlerini askıya aldı.

ABD'de altın tüccarı Reza Zarrab'ın yargılandığı dava kapsamında genel müdür yardımcısı tutuklu olan Halkbank'ın hisseleri yüzde 8.2 kayıpla 11.05 liraya kadar geriledikten sonra yüzde 5.8 ekside 11.33 lirada bulunuyor.

ABD posta idaresinin araç ihalesine katılan ve bu ülkede üretim için Morgan Olson ile anlaşma yapan Karsan hisseleri de yüzde 12.3'e kadar değer yitirdikten sonra yüzde 6.9 ekside 1.36 lirada bulunuyor

**

**

[

****](https://finans.mynet.com/borsa/hisseler/pgsus-pegasus/)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler