FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yabancı yatırımcı borsada 1,8 milyar dolar alım yaptı

Rekor üzerine rekor kıran borsada, yabancı yatırımcıların yıl başından bu yana net alımları 1 milyar 779 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.

Yabancı yatırımcı borsada 1,8 milyar dolar alım yaptı

Borsa İstanbul'da, yabancı yatırımcılar yıl başından bu yana 1,8 milyar dolarlık net alım gerçekleştirirken, yüzde 65,7'lik takas oranlarıyla borsadaki getiri pastasından da en büyük payı kaptı.

Borsada yabancı yatırımcıların yıl başından bu yana net alımları 1 milyar 779 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.

YABANCILAR EKİM'DE SATIŞ YAPTI

Ekim ayında 14 milyon dolarlık satış gerçekleştiren yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul'daki takas oranları da yüzde 65,7 seviyesinde bulunuyor.

Bu yılın 7 ayında net alım yapan yabancı yatırımcılar, 3 ayda ise satış tarafında yer aldı. Yabancı yatırımcılar geçen yılın tamamında 614 milyon dolarlık net alım gerçekleştirirken bu sene güçlü alımlarla BIST 100 endeksinin tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmasında etkili oldu.

YABANCILARIN GÖZDESİ TÜRK HAVA YOLLARI

Yabancı yatırımcılar geçen ay 85,8 milyon dolarla en çok Türk Hava Yolları (THY) hissesi alırken, en fazla satış yaptıkları hisse senedi ise 68,2 milyon dolar ile Arçelik oldu.

Bu dönemde yabancı yatırımcıların en çok net alım yaptığı hisse senetlerinde THY'yi 39 milyon dolar ile Garanti Bankası, 34,3 milyon dolar ile Turkcell, 23,6 milyon dolar ile Ereğli Demir Çelik ve 18,1 milyon dolar ile Petkim izledi.

Yabancı yatırımcı tarafından Arçelik'in ardından ekimde en fazla satışın yapıldığı hisse senetleri ise 38,5 milyon dolar ile Net Holding, 28 milyon dolar ile Halkbank ve 21,6 milyon dolar ile Doğtaş Kelebek Mobilya oldu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler