FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yapı Kredi hisseleri yükseldi!

Yapı Kredi Sigorta'nın satışında Alman Allianz ile anlaşıldığı haberi sonrası, Yapı Kredi Bankası hisseleri yüzde 2 civarı primli açılmasının ardından alıcılı seyrediyor.

Yapı Kredi hisseleri yükseldi!

Yapı Kredi Sigorta'nın Allianz'a satışında anlaşıldığı haberiyle Yapı Kredi Sigorta ve Yapı Kredi Bankası yükseldi

Yapı Kredi Sigorta'nın satışında Alman Allianz ile yaklaşık 950 milyon euro fiyat üzerinde anlaşıldığı haberi sonrası, Yapı Kredi Sigorta ve ana hissedarı Yapı Kredi Bankası hisseleri yüzde 2 civarı primli açılmasının ardından alıcılı seyrediyor.

Konu hakkında bilgi sahibi üç kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre, Yapı Kredi Sigorta'nın satışında Alman Allianz ile anlaşılırken, elementer tarafın tamamı, emeklilik tarafının ise çoğunluk hissesi için fiyatın 950 milyon euro (1.2 milyar dolar)civarında olması bekleniyor.

Ekspres Yatırım Analisti Cihan Saraoğlu, satış haberinin hisselerde hareket yarattığını belirterek, "Ancak bu çok büyük bir tepki olmadı. Çünkü satılacağı biliniyordu. Belirtilen satış fiyatı da piyasa değerine yakın olduğu için çok büyük bir tepki gelmedi" dedi.

Yapı Kredi hisseleri 22.2 liraya kadar yükselmesinin ardından saat 09:54'te yüzde 1.85 primle 22 liradan, 5.52 liraya kadar yükselen Yapı Kredi Bankası hisseleri ise yüzde 1.11 yükselişle 5.46 liradan işlem görüyor. İMKB-100 ise yüzde 0.4 civarı yükselişte.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler