FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'deki siyasi gelişmeler Asya piyasalarına da yansıdı, euro değerlenmeye başladı

Uluslararası piyasalarda, Trump yönetimine ilişkin endişeler Asya hisse senedi piyasalarında da yansıdı. ABD'deki siyasi kargaşa euronun yükselişinin de önünü açtı

ABD'deki siyasi gelişmeler Asya piyasalarına da yansıdı, euro değerlenmeye başladı

Volatilite, ABD Başkanı Donald Trump'ın yönetimini çevreleyen kargaşanın ABD hisse senetlerinde son sekiz ayın en sert düşüşüne neden olmasının ardından, Asya hisse senedi piyasalarına da yayıldı. Dolar değer kazanırlen, altın, Çarşamba günü güvenli liman niteliğindek varlıklara gelen güçlü alımların ardından sakin seyretti.

Avustralya ve Japonyada hisse senetleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin (S&P 500) Eylül ayından bu yana en sert kaybını yaşamasının ardından yüzde 1'in üzerinde kayıplar gerçekleştirdi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi altı gün süren düşüşünün ardından yükselirken, gelişen piyasa apra birimleri sert düştü. Altın, Brexit oylamasının hemen ardından bu yana en güçlü tek günlük rallisini gerçekleştirmesinin ardından fazla değişmedi. ABD Hazine tahvil faizleri, Fed'in gelecek ay faiz artırımına gitme olasılığının azalmasının ardından yaklaşık bir ayın en düşük seviyesine inmesi sonrası sakin seyretti.

Melbourne'de IG Markets Ltd. baş piyasa stratejisti Chris Weston, "Piyasa volatilitenin dinamiği ile birlikte hayata döndü ve bu volatilite kısa vadeli işlem yapan traderları memnun etti," dedi ve "Birçok piyasa tüm zamanların ya da son birkaç yılın en yüksek seviyelerindeyken, bugün bazı piyasalarda bugün sıkıntı hissedilecek" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'deki siyasi kargaşa etkili

ABD hisse senetlerinin volatilite göstergesi, Washington'daki krizin daha da derinleşmesinin son dönemdeki sakinliği bozması ile birlikte, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkma (Brexit) kararı aldığı Haziran ayından bu yana en güçlü artışını gerçekleştirdi. Wall Street nihayet, Trump'ı çevreleyen kargaşanın, küresel hisse senetlerinin en sonuncusu Salı günü olmak üzere rekor seviyelere çıkmasına neden olan politika gündemine tehdit oluşturduğunun farkına vardı. Trump'ın Kasım ayındaki seçimleri sürpriz bir şekilde kazanmasından sonra yapılan işlemlerin çoğu tersine döndü ve dolar seçim sonrası rallisinin tümünü geri verdi.

ABD yönetimi, Başkan'ın eski FBI başkanından eski Ulusal Güvenlik danışmanına ilişkin soruşturmayı durdurmasını isteyip istemediğine ve aynı zamanda gizli bilgilerin Ruslara verilip verilmediğine ilişkin incelemeyle karşı karşıya. ABD Adalet Bakanlığı, FBI'ın Rusya'nın 2016 seçimine müdahe ettiği yolundaki iddiaları incelemek üzere özel bir müşavir görevlendirdi.

Evercore ISI'nin portföy strateji başkanı Dennis Debusschere, "Siyasi belirsizlik muhtemelen uzun bir süre devam edecek," dedi ve "Piyasalar önümüzdeki birkaç ay boyunca aşağı trend ile birlikte yüksek volatiliteyle seyredebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Euro yükselişe geçiyor

Downs Jones Newswires’ın haberine göre ise dolar uzun vadede değer kaybedecekken, Euro değer kazanmaya başlayacak. Dolar uzun süre yüksek seviyelerde dolanırken, euro popülist tehlikeler karşısında sıkıntıya girmişti. 1,11 dolara yakın olan euro, bu yıl dolar karşısında% 5,4 artış gösterdi. Euro Mayıs ayında, ABD seçimi sonrası ABD'de de süre gelen siyasi kargaşayla birlikte belirgin bir şekilde yükseldi.

Evercore ISI'nin portföy strateji başkanı Dennis Debusschere, "Siyasi belirsizlik muhtemelen uzun bir süre devam edecek," dedi ve "Piyasalar önümüzdeki birkaç ay boyunca aşağı trend ile birlikte yüksek volatiliteyle seyredebilir" şeklinde görüş bildirdi. Bloomberg/Downs Jones News


<span style="font-family: "Times New Roman";">


<span style="font-family: "Times New Roman";">


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler